Nyheder - 01 maj 2011 - Danmark

søndag d. 1 maj 2011

56 nyheder hentet fra danske rss-feeds


» Vælg datoer » Vis hele nyhed

Syriske styrker anholder 500 oprørere

DR alle nyheder: kl. 21:43 søndag d. 1 maj 2011

Oprørere i den syriske by Deraa siger, at soldater har foretaget hundredvis af systematiske anholdelser.

Farlig miljøgift på hospitaler

DR alle nyheder: kl. 21:26 søndag d. 1 maj 2011

En prøve fra fugemasse på Hvidovre Hospital viser en høj koncentration af den stærkt skadelige gift PCB.

Halvdelen af jordens befolkning er troende

DR alle nyheder: kl. 21:16 søndag d. 1 maj 2011

Flest stærkt troende bor der i Indonesien, hvor 93 procent er fast overbeviste om en guddommelig eksistens.

Nu kan ferie overføres til næste år

DR alle nyheder: kl. 20:50 søndag d. 1 maj 2011

Folketinget har godkendt, at man kan overføre feriedage fra det ene ferieår til det næste

Demonstranter kastede maling på politiet

DR alle nyheder: kl. 20:26 søndag d. 1 maj 2011

En gruppe maskerede demonstranter kastede lyserød maling efter politiet. Også Nationalbanken blev pink.

Nasa udskyder atter opsendelse af rumfærge

DR alle nyheder: kl. 19:54 søndag d. 1 maj 2011

Nasa har endnu en gang besluttet at udskyde opsendelsen af rumfærgen Endeavour. Årsagen er tekniske problemer.

Kunstfolk flygter fra Jorn-legat

Information: kl. 19:53 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Kultur

På overfladen er Jorn-Læsø-Legatet en håndsrækning til unge, talentfulde kunstnere. Legatmodtageren får 50.000 kr. og et ophold med »ro og tid til fordybelse« i Asger Jorns gamle atelier på Læsø.

Men ifølge flere kritikere ønsker manden bag, Peter Linder, reelt kun at skabe god omtale for sig selv og sit firma, Causa Consulting.

Flere kunstnere, gallerister og institutioner, herunder kunstakademierne i København og Århus og Museum Jorn i Silkeborg, har lige nu travlt med at lægge afstand til Peter Linder. Det Kongelige Danske Kunstakademi er blandt dem, der har været en del af samarbejdet og det fortryder rektor Mikkel Bogh:

Økonomer bag indvandrertal lægger afstand til regeringen

Information: kl. 19:50 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

DREAM-gruppen, der står bag de opsigtsvækkende tal i regeringens nye rapport om indvandringens konsekvenser for den danske økonomi, lægger nu klar afstand til regeringens konklusioner.

VKO har brugt rapporten til at forsvare regeringens stramninger som man mener har sparet danskerne for fem milliarder kroner om året og legitimere et ønske om yderligere restriktioner på indvandring af ikkevestlige udlændinge af hensyn til de offentlige budgetter. Men det kan man ikke bruge tallene fra DREAM til at konkludere.

Økonomer: Tal i regeringens rapport om indvandrere siger intet

Information: kl. 19:49 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

Regeringen har i de igangværende 2020-forhandlinger krævet af bl.a. Dansk Folkeparti, at man skal levere kolde kontanter og ikke fiktive milliarder til at løse fremtidens økonomiske udfordringer, men med den længe ventede rapport om indvandringens fremtidige konsekvenser for økonomien bidrager man selv med et noget nær fiktivt besparingspotentiale.

Selv om tallene, som den såkaldte DREAM-gruppe har beregnet, anerkendes som noget af det mest præcise og gennemarbejdede, man kan få, så kan de ikke bruges til at konkludere det store om, hvad f.eks. ikkevestlige indvandrere koster det danske samfund over tid.

Det mener i hvert fald forskerne, der har udarbejdet tallene.

'Det har ikke været vores opgave at foretage den vurdering'

Information: kl. 19:48 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

Hvilke tanker har I gjort jer om, hvad man kan bruge den her type opgørelser til?

»Det har ikke været vores opgave at foretage den vurdering. Vi har forsøgt at besvare spørgsmålene i arbejdsgruppens kommissorium så sagligt som muligt.«

I har selv lagt en række forbehold ind.

»Vi har bl.a. skrevet, at efterkommerne har en meget ung gennemsnitsalder, der gør det meget svært at sige noget om, hvordan de vil klare sig på arbejdsmarkedet.«

Ja, og det store spørgsmål er jo, hvad man kan bruge sådan et øjebliksbillede til?

Forfejlet attentat på Gaddafi vil kun forlænge borgerkrig

Information: kl. 19:45 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Udland

Det er sigende for NATO's uerklærede hensigter, at svaret på Muammar Gadaffis tilbud om våbenhvile lørdag morgen allerede om aftenen blev besvaret med et missil mod et hus i Tripolis mondæne Bab al-Azizya-kvarter, beboet af den næstyngste af hans syv sønner, den 29-årige Saif al-Arab Gadaffi, der angiveligt blev dræbt sammen med tre børn. Gadaffi, der var til stede i huset, slap tilsyneladende uskadt.

NATO i skudlinjen efter formodet drab på Gaddafis søn

Information: kl. 19:42 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Udland

Regimet i Libyen regime hævder, at NATO har intensiveret forsøgene på at myrde Muammar Gaddafi, efter at en af lederens sønner og tre af hans børn tilsyneladende er omkommet under et luftangreb på Tripoli.

Ifølge regeringens talsmand Moussa Ibrahim opholdt Gaddafi sig i et hus i et beboelsesområde i Tripoli, som sent lørdag blev ramt af et missil.

Den britiske premierminister, David Cameron, fastholder, at NATO opererer inden for mandatet i FN's Sikkerhedsråds resolution, der giver tilladelse til militære foranstaltninger for at beskytte civile. Men embedsmænd fra Rusland og Venezuela kritiserer angrebene:

Kina betaler nu prisen for 30 års etbarnspolitik

Information: kl. 19:35 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Udland

Verdens folkerigeste nation, Kina, er ganske tæt på at få en overvejende urban bybefolkning, lyder de foreløbige konklusioner på sidste års folkeoptælling.

For næsten halvdelen de 1.340 millioner kinesere 49,7 procent bor nu i byer mod kun en femtedel, da de økonomiske reformer for alvor begyndte i 1982.

Konstateringen er et af de markante resultater i den største folketællingsøvelse, verden endnu har set: Et projekt så stort, at det krævede ikke mindre end seks millioner tællestationer.

Selv om den kinesiske befolknings gennemsnitlige årlige vækstrate er bremset ned fra 1,07 til 0,5 procent siden forrige folkeoptælling, voksede Kinas folketal stadig med over 73,9 millioner mennesker i hele dette årti eller mere end hele befolkningen i Storbritannien.

EU-dom: Italien må ikke fængsle immigranter

Information: kl. 19:33 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Udland

I december 2010 blev Hassen El Dridi idømt et års fængsel ved retten i den norditalienske by Trento. Den 44-årige algerier er en af de 3.118 personer, som er fængslet for at være illegal indvandrer i Italien. Det straffes med fra et til fire års fængsel.

Men torsdag fik Hassen El Dridi medhold ved EU-Domstolen i Luxembourg, som vurderer, at denne del af den italienske regerings såkaldte sikkerhedspakke fra 2009 er i strid med EU's direktiver.

Ifølge dommerne kan loven om fængselsstraffe til immigranter, der ikke forlader italiensk territorium efter en udvisning, »kompromittere virkeliggørelsen af en effektiv udvisnings- og repatrieringspolitik, som er i overensstemmelse med grundlæggende rettigheder«.

Kritiske menneskeretspørgsmål hagler ned over Danmark

Information: kl. 19:27 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

»Kan den danske regering uddybe, hvilke skridt den har planlagt for at garantere statsborgerskab til personer, som ulovligt er blevet dem nægtet?«

»Hvad er regeringens tilgang til at benytte diplomatiske forsikringer for at udlevere mistænkte terrorister til lande kendt for at bruge tortur?«

»Hvilke politikker og regler regulerer tvungne udsendelser til farlige områder i Irak?«

»Planlægger Danmarks regering at tage skridt i retning af at følge UNHCR's anbefalinger?«

Allerede inden topembedsmænd fra Udenrigsministeriet i dag tager plads i Genève til Danmarks FN-eksamination i, hvordan vi lever op til menneskerettighederne, er de kritiske spørgsmål begyndt at hagle ned over regeringen fra andre europæiske regeringer.

100 mod én på Christiania

Information: kl. 19:22 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

Flere hundrede københavnere og turister var med til at rive barrikaderne ned foran Christianias hovedindgang lørdag. Forud var gået tre dage, hvor christianitterne havde spærret sig inde for at få ro til at finde et svar på statens ultimatum: Enten en almen boligorganisation, der køber statens bygninger og lejer ud til christianitterne, eller også køber fristaden selv bygningerne som et fællesskab. På det sidste fællesmøde fredag aften blev der enighed om et svar til staten. Blandt de omkring 100 christianitter, der var tilbage på mødet, var der kun én, der talte for at samle sig om en boligorganisation.

Ideologisk skoleridt

Information: kl. 19:14 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

Det er en gennemgående tanke hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at den offentlige sektor kan reformeres gennem mere konkurrence og gennemsigtighed. Derfor var det en helt naturlig fortsættelse af hans forgængers indførelse af de nationale test i folkeskolen, da Løkke kort efter sin tiltræden meldte ud, at de nationale test skulle være offentlige. Løkkes daværende undervisningsminister, Bertel Haarder, måtte hurtigt pakke sine tidligere forsikringer om hemmeligholdelse væk og blive enig med sin nye chef. Således var den nye undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) tiltrådt i marts klar over, at også han var på en bunden opgave udstedt af en statsminister, der har bebudet, at folkeskolen er et helt centralt satsningsområde i den globale konkurrence.

Amnesty beskylder Lene E. for eksamenspjæk

DR alle nyheder: kl. 19:12 søndag d. 1 maj 2011

Utilfredshed med, at ministeren ikke er til stede, når Danmark i morgen eksamineres i menneskerettigheder.

Reportage fra retssamfundet

Information: kl. 19:12 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

Henrik Sass Larsen er glad for, at vi lever i et moderne retssamfund. Det er jo ikke så mærkeligt. Men lidt mærkeligt er det måske, at han bruger sin prominente og priviligerede platform på 1. maj talerstolen i Køge til at nævne det. Og i øvrigt tale lidt sort om heksejagt om hvordan køgeboerne dengang i middelalderen satte danmarksrekord i angiveri. Men køgeboerne vidste godt, hvad den muligvis kommende socialdemokratiske finansminister hentydede til. Det handlede om Tommy Kamp. I denne uge trak han sig som formand for Socialdemokraterne i Køge. Det gjorde han fordi han er blevet politianmeldt for bestikkelse. I anmeldelsen hedder det, at Tommy Kamp gennem flere år skulle have spist og drukket gratis på en café i Køge.

Britiske universiteter anklages for blødsødenhed

Information: kl. 19:07 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Udland

Britiske universiteter er bange for at miste millioner i udenlandsk støtte og vil ikke udspionere deres studerende. Resultatet er, at unge stadigvæk bliver radikaliseret på universiteterne til fare for både de britiske borgere og landets allierede. Det er konklusionen på rapporten Keeping Britain Safe, som en tværpolitisk parlamentsgruppe, der i to år har gransket nationens sikkerhed, udgav i sidste uge.

»Sådan ekstremisme udgør en fare for vores samfund hjemme og har internationale implikationer, der er seriøse nok til at true forholdet til vores allierede,« skriver gruppen i rapporten.

'Her tager vi sgu videnskaben alvorligt!'

Information: kl. 19:04 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Indland

'Test!' lyder det første udråb i det officielle Forskningens Døgn reklameslogan. Og efter Mærk! Se! Mød! osv. kommer så til allersidst: Tænk! På det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek (KUBIS) har de forsøgt at tage rækkefølgen bagfra og det med 'test' er der ikke meget af.

»Det skal ikke alt sammen være sådan noget, 'hvorfor lugter en prut' her tager vi sgu videnskaben alvorligt!« siger Tina Buchtrup Pipa, leder af KUBIS Samf (under Det Kongelige Bibliotek) og idémager til 'totaleventen' udFORSK ASIEN! under Forskningens Døgn.

»Der må gerne være pop, og vi har jo også pakket det ind i snacks og graffiti, men fokus er rettet mod forskningens hjerteblod.«

Antidepressiver øger selvmordsrisiko blandt børn

DR alle nyheder: kl. 19:00 søndag d. 1 maj 2011

54 familier er lige nu ved at indgå forlig med danske Lundbecks amerikanske partner. Deres børn har begået eller forsøgt at begå selvmord, mens de er blevet behandlet med Lundbecks depressionspiller.

Generalen i spionklæder

Information: kl. 18:49 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Debat

Præsident Barack Obamas omrokering af sine forsvars- og sikkerhedsrådgivere i sidste uge giver nogle gode pejlemærker for, hvordan USA's sikkerhedspolitik vil udforme sig indtil præsidentvalget i 2012.

Først udnævnelserne. CIA-chef Leon Panetta overtager posten som forsvarsminister fra Robert Gates (tidligere vicechef i USA's spionagentur), der i længere tid har udtrykt ønske om at træde tilbage.

Den øverstkommanderende for USA's og NATO's styrker i Afghanistan, den femstjernede general David Petraeus, overtager roret fra Panetta i CIA. Petraeus' nuværende stilling i Afghanistan udfyldes af marinekorpsets firestjernede generalløjtnant John Allen.

Legat-stifter: 'Der er intet problem'

Information: kl. 18:40 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Kultur

Det er helt naturligt, at Peter Linder ofte har nævnt sit firmas navn, når han har optrådt i medierne med Jorn-Læsø-Legatet:

»Det er Causca Consulting, der har stiftet legatet ikke mig personligt. Derfor er det helt logisk, at jeg nævner det,« siger han. At han i mediedækningen af legatet skulle have misbrugt Asger Jorns navn, har han svært ved at genkende:

»Jeg har lyttet til kritikken hvad det angår, og jeg kan konstatere, at der er forskellige holdninger til det. Men jeg har god samvittighed,« siger han og tilføjer:

»Vi er i en opstart, og selvfølgelig er der ting, man kan gøre bedre og justere. Men Jorn-Læsø-Legatet er en god sag, som er uegennyttig og kun til gavn for Læsø og for kunsten.«

Overmodne læsefrugter

Information: kl. 18:33 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Kultur

Det er ikke erotikken, det er problemet i Sven Holms nye novellesamling, Midt i den blanke nat. Den skriver han fyldigt om, og både lummert og absurd, og den har de forskellige novellers hovedpersoner typisk midaldrende ægtepar sådan set godt gang i.

Faktisk lever de både frisindede og velbjærgede liv, ægteparrene, uden at de af den grund virker lykkelige. Modellen er jo velkendt fra dansk litteratur og film, måske endda mere dér end noget andet sted: Man har lige en ødegård eller er på ferie i Italien, og hvis ens ægtefælle ikke kan nok, står der altid en anden på spring, en fyrig slagter, en godtepose af en genbo.

Sort boks fundet fra forulykket Air France-fly

DR alle nyheder: kl. 18:11 søndag d. 1 maj 2011

Den sorte boks blev lokaliseret søndag morgen. 228 mennesker omkom ved ulykken.

Mellem 60'er-psykedelia og acid house

Information: kl. 18:05 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Kultur

»Just what is it that you wanna do?« »We wanna be free, to do what we want to do, and we want to get loaded, and we want to have a good time ... we're gonna have a party!«

Gaddafis styrker bomber havnen i Misrata

DR alle nyheder: kl. 17:57 søndag d. 1 maj 2011

Havnen i den oprørskontrollerede libyske by Misrata står i flammer efter angreb fra Gaddafis styrker.

Tunnelsyn for milliarder

Information: kl. 17:44 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Debat

Landets borgmestre er i dag til konference hos transportministeren. Her skal de høre om fremtidens store trafikinvesteringer. De 40 milliarder kroner til Femern-forbindelsen diskuteres dog næppe, selv om de burde interessere borgmestrene. De mange penge trækkes nemlig ud af investeringsrummet i 2010'erne, og allerede i 2020'erne er der risiko for at få en kæmperegning regning retur.

For nylig kastede færgerederiet Scandlines nemlig en tikkende bombe ind under økonomien i Femern-tunnelen. Kommunikationsdirektør Susanne Brigitte Kock udtalte følgende: »Der er ingen tvivl om, at Scandlines færger vil sejle videre. Det er slet ikke et emne at indstille sejladsen, når Femern-forbindelsen står færdig«.

Information søber i nostalgi

Information: kl. 17:36 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Debat

Information har kørt en serie, der hed 'hva' gør vi nu, lille venstrefløj?', som bør få et par ord med på vejen.

Den var uendelig kedelig. Ikke på grund af temaet, men fordi serien var skrevet over en kedsommelig 70'er-læst med masser af nostalgi. Nostalgi er helt normalt i den offentlige debat, og det meste debat føres ud fra en forestilling om, at engang var alt godt, men så gik det galt og senere endnu værre. Hvornår det gode oprindelige tidspunkt var, det skifter efter emne, og hvem man er. Men både højre- og venstrefløj elsker nostalgiske forfaldsteorier.

Frivillige er ikke statens reservetropper

Information: kl. 17:30 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Debat

»Det frivillige område bliver en mærkesag i en ny regering. Derfor bliver der udnævnt en minister, der har frivilligt arbejde som sit ansvarsområde.« Sådan lød det for nylig fra Helle Thorning Schmidt (S).

Socialdemokraterne har altså i lighed med regeringen fået øje på det store potentiale hos de frivillige.

Og i Danmark har vi da også en lang tradition for frivillighed og frivillige foreninger at bygge på. Frivillighed er en fundamental del af det danske samfund, der bygger på demokratisk deltagelse og aktivt medborgerskab.

Det bidrager ikke kun til sammenhængskraften, men også til samfundsøkonomien. Undersøgelser viser, at de frivillige foreningers årlige indsats svarer til mellem 120.000 til 130.000 fuldtidsstillinger.

Partisekretæren har en vision om et erpartisystem i Kina

Information: kl. 17:27 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Debat

Er der et spirende flerpartidemokrati i Kina? Er det en form for demokrati med særlige kinesiske kendetegn eller bare demokrati internt i kommunistpartiet? Den gamle magtkamp har helt sikkert antaget en ny form, men hvad sker der egentlig? Det forstenede politiske liv i Kina er i bevægelse inden den historiske partikongres, hvor der for første gang ikke er en gammel leder, som selv skal udpege sine arvtagere.

Briterne udviser Libyens ambassadør

DR alle nyheder: kl. 15:05 søndag d. 1 maj 2011

Libyens ambassadør i London har fået 24 timer til at forlade Storbritannien, fastslår den britiske regering.

1. maj går verden rundt med røde faner

DR alle nyheder: kl. 13:24 søndag d. 1 maj 2011

Over hele verden markeredes 1. maj søndag, som kampdagen er blevet det de seneste 122 år.

Til lykke projektleder: 30 års jubilæum, men stadig intet hjørnekontor

Ingeniøren: kl. 13:00 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Karriere

Fra stram styring til adræt ledelse. Projektlederen har gennem de seneste 30 år udviklet sig markant og opnået store resultater. Men anerkendelsen halter bagefter, mener to af Danmark største projektledelsesguruer, Hans Mikkelsen og Jens Ove Riis.

Anklager opgiver sag mod somaliere

DR alle nyheder: kl. 12:53 søndag d. 1 maj 2011

Den eller de somaliere, der skød mod danskere fra Esbern Snare, har ikke kunnet udpeges, siger statsadvokat.

Danmark løslader 15 mistænkte pirater

DR alle nyheder: kl. 12:02 søndag d. 1 maj 2011

Det danske krigsskib Esbern Snare har sat 15 somaliere, der var mistænkt for pirateri, på fri fod, skriver eb.dk.

Ukrainsk atomkraftingeniør: »Det var en fejl at lukke Tjernobyl ned«

Ingeniøren: kl. 12:00 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Energi & miljø

Den ukrainske ingeniør Sergej Paskevitsj husker stadig den dag for 25 år siden, hvor han som dreng så slukningshelikopterne flyve over sin landsby - på vej til Tjernobyl. I dag arbejder han selv med oprydningen på atomkraftværket.

3F vil gerne lade ledige slå græs

DR alle nyheder: kl. 11:38 søndag d. 1 maj 2011

Det er en god idé at lade ledige arbejde for kontanthjælpen for eksempel med havearbejde, mener fagbevægelsen.

Tyskland og Østrig giver arbejdet frit

DR alle nyheder: kl. 11:22 søndag d. 1 maj 2011

Indtil nu har der været begrænsninger på, hvilke job østarbejdere kunne søge i Tyskland og Østrig, men de regler forsvinder nu.

Syv skelsættende forelæsninger ligger klar på nettet

Ingeniøren: kl. 11:00 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Forskning

Fysikeren Richard Feynmans legendariske forelæsninger fra 1964 er blevet lagt på nettet til fri afbenyttelse.

Hjort: Nu mangler S og SF 66 milliarder

DR alle nyheder: kl. 10:56 søndag d. 1 maj 2011

S-SF's forslag om at uddanne 40.000 ufaglærte er dyrt for Danmark. S-SF må fortælle hvor pengene kommer fra, mener Claus Hjort Frederiksen.

Radarchip giver smartphones supersyn

Ingeniøren: kl. 10:00 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Elektronik

Norsk radarchip er første skridt til fremtidens smartphones med indbygget nærradar. Det kan for eksempel bruges til daglig healthcare og til sikkerhedsformål.

Støjberg: 1. maj slår hul i statskasse

DR alle nyheder: kl. 09:24 søndag d. 1 maj 2011

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg anklager S-SF for at slå et nyt hul i statskassen med 1. maj-forslag.

Ekspert: Rød plan kan redde ufaglærte

DR alle nyheder: kl. 09:09 søndag d. 1 maj 2011

Det bliver en kæmpe udfordring at uddanne ufaglærte, men vi skal i gang nu, siger ekspert om S-SF-forslag.

Pengekisten lukket for Galathea-forskningen

Ingeniøren: kl. 09:00 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Forskning

En stor del af forskningen fra Galathea 3-ekspeditionen er sat på standby, og visse forskere har endda helt opgivet at analysere data og prøver pga. pengemangel.

Farlige bakterier i vandet på hospitaler

DR alle nyheder: kl. 08:39 søndag d. 1 maj 2011

Den farlige bakterie legionella er fundet i alt for højt koncentration i seks ud af syv sygehuse, som Ekstra Bladet har fået undersøgt.

Blæst puster nyt liv i plantagebrand

DR alle nyheder: kl. 08:19 søndag d. 1 maj 2011

Blæsten får brand i plantage vest for Billund til at blusse op igen, siger politiet.

Bue af røntgenstråling bringer astronomer nærmere opklaring af supernovagåde

Ingeniøren: kl. 08:00 søndag d. 1 maj 2011
Kategori: Rumfart

Observationer af overlevende ledsagestjerne har nu vist astronomer, hvad der formentlig skete under den supernovaeksplosion, som Tycho Brahe opdagede i 1572. Resultaterne er vigtige for forståelsen af rummets udvidelse.

Helle T driller regeringen med DR-satire

DR alle nyheder: kl. 07:49 søndag d. 1 maj 2011

Helle Thorning-Schmidt bruger overklasseløgene Fritz og Poul fra DR-satiren "Rytteriet" i sin 1. maj-tale til at illustrere, den politik hun vil føre.

Søvndal giver Pia K 1. maj-bredside

DR alle nyheder: kl. 06:58 søndag d. 1 maj 2011

Villy Søvndal beskylder i sin 1. maj-tale Pia Kjærsgaard for at blæse på nedslidte arbejderes behov for efterløn.

Verdensberømt argentinsk forfatter død

DR alle nyheder: kl. 06:18 søndag d. 1 maj 2011

Forfatter Ernesto Sabato er død, 99 år. Han blev en markant person i det retsopgør, der fulgte efter militærdiktaturet i Argentina.

Kvinde stukket ned i sit hjem af tyv

DR alle nyheder: kl. 05:08 søndag d. 1 maj 2011

En 25-årig kvinde blev stukket ned i sit hjem, da hun overraskede en mulig indbrudstyv natten til søndag.

Bankkunder bidrager til blå valgkamp

DR alle nyheder: kl. 04:53 søndag d. 1 maj 2011

En række danske banker er med til at bidrage til især de borgerlige partiers kommende valgkamp.

S-SF-tilbud til ledige ufaglærte

DR alle nyheder: kl. 02:46 søndag d. 1 maj 2011

og SF vil lade ledige ufaglærte blive på højeste dagpengesats, hvis de tager sig en uddannelse inden 2020.

Frygt for at skovbrand blusser op

DR alle nyheder: kl. 01:53 søndag d. 1 maj 2011

Politiet frygter, at vind vil få den omfattende skovbrand vest for Billund til at blusse op søndag morgen. 100 brandfolk er indkaldt fra morgenstunden.