Nyheder - 01 juli 2011 - Danmark

fredag d. 1 juli 2011

149 nyheder hentet fra danske rss-feeds


» Vælg datoer » Vis hele nyhed

Gaveræs frister forældre til gæld

DR alle nyheder: kl. 23:16 fredag d. 1 juli 2011

Fire ud af ti forældre er parate til at købe på klods eller stifte gæld for at kunne købe gaver til deres børn, viser en undersøgelse Synovate har udført for Nordea. - Bekymrende, lyder det fra en forbrugerøkonom i Politiken.

Gamle håndværk forsvinder hastigt

DR alle nyheder: kl. 22:29 fredag d. 1 juli 2011

Mange møller forfalder fordi der ikke er håndværkere til at reparere dem. På samme måde er kulturarven i fare, fordi en lang række ældre håndværk ved at forsvinde, skriver Kristeligt Dagblad.

Tysk minister bekymret over toldkontrol

DR alle nyheder: kl. 22:23 fredag d. 1 juli 2011

Den tyske udenrigsminister har igen kontaktet sin danske kollega, Lene Espersen, og opfordret til, at den planlagte faste toldkontrol ved grænsen erstattes af mobile enheder. Lene Espersen fastholder, at kontrollen sker indenfor Schengenaftalen, skriver Jyllands Posten.

Flest præster ønsker en selvstyrende kirke

DR alle nyheder: kl. 21:32 fredag d. 1 juli 2011

Der er i dag flere sognepræster, der ønsker en selvstyrende kirke, end der er modstandere, viser en rundspørge.

Svært for nye ledige at finde job

DR alle nyheder: kl. 21:26 fredag d. 1 juli 2011

En langt mindre andel af nye ledige finder nyt arbejde inden for tre måneder end tidligere.

Priser på kunst pumpes kunstigt op

DR alle nyheder: kl. 21:06 fredag d. 1 juli 2011

En række af gallerister og samlere bekræfter, at folk i branchen holder hånden under auktionsmarkedet for at bibeholde værdien af en kunstners værker.

Hjælp på vej til skatteskyldnere

DR alle nyheder: kl. 20:37 fredag d. 1 juli 2011

CSC-strejken skal ikke koste danskere med restskat dyrt.

Afrika vil ikke anholde Gaddafi

DR alle nyheder: kl. 20:23 fredag d. 1 juli 2011

De afrikanske lande vil ikke føre straffedomstols arrestordre mod Libyens leder, Muammar Gaddafi, ud i livet.

Dansk politik ramt af gummiarm

Information: kl. 20:00 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Indland

Sådan cirka mellem en og fire promille af de danskere, der de kommende år krydser en grænse fra enten Tyskland eller Sverige, risikerer at blive trukket ind til siden af en tolder.

Det bliver den praktiske, synlige og mærkbare konsekvens af den grænseaftale, som VKO, løsgængeren Pia Christmas-Møller og kristdemokraten Per Ørum Jørgensen ser ud til at få hutlet igennem, efter at man vandt en afstemning i folketingssalen i går.

Eller mærkbar er måske et stort ord, for sådan er det faktisk også i dag.

En bedragerisk og eksplosiv affære

Information: kl. 19:55 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

Vi skal lang tid tilbage. Og vi skal langt tilbage.

First things first. Torsdag nat eksekverede kvartetten Chase & Status det galeste og euforisk mest groteske afskudte sæt, jeg har oplevet på Roskilde Festival siden dengang uspolerede The Prodigy rev Grøn Scene i stykker i 1995. Et helt telt hoppede, et helt hold samledes omkring midnat. En håndfuld tusinde ravelystne festivalgængere ramte festen samtidig i bedragerisk show med så mange cliffhangere, at det ganske enkelt var umuligt ikke at danse med. Alt godt kommer til den, der venter, siges det jo, og de flabet opbyggede narrativer kulminerede i dén grad i ægte bersærkergang. Det tog blot sin tid.

Strauss-Kahns løsladelse giver nyt håb for Frankrigs socialister

Information: kl. 19:46 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Udland

ParisDet var et chok, ingen havde set kommeeller turdet håbe påda den tidligere direktør for Den Internationale Valutafond, IMF, Dominique Strauss-Kahn, i går aftes fik ophævet sin husarrest ved retten i New York. Samtidig ophævede retten den enorme kaution på seks millioner dollarsen million i kontanter, resten som garantisom hustruen Anne Sinclair havde stillet.

Det var første gang, Strauss-Kahn kunne bevæge sig frit, siden han blev anholdt i New York den 14. maj og sigtet for forsøg på voldtægt af en stuepige på et luksushotel i byen.

Den græske krise udstiller Europas afmægtighed

Information: kl. 19:44 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Udland

BOSTON En forfejlet diagnose fører ofte til en forværring af patientens tilstand, en sjælden gang til kollaps og i værste tilfælde døden.

Netop sådan forholder det sig med den græske krise, som EU rent faktisk kunne have fået styr på, hvis man efter finanskrisen i 2008 og valget i Grækenland i 2009 havde stillet den rette diagnose for Europas sygeste patient.

Det mener den græske sociolog Georges Prevelakis, der underviser i politisk geografi på Université Paris1-Panthéon-Sorbonnes.

»Grækenland befinder sig i periferien, og i Europas center har man aldrig rigtig taget det græske problem seriøst,« siger han i et telefoninterview med Information.

Tid til finaler og til at glæde sig

Information: kl. 19:42 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

Der er efter sigende foretaget en undersøgelse af tilskuernes forventninger, når de ankommer til Wimbledon, og deres tilfredshed, når de går hjem igen. Den skulle vise, at folk ser mest frem til at se mændene spille, men efterfølgende må konstatere, at kvindernes kampe var en større fornøjelse.

Deres udsendte medarbejder har for travlt til at få bekræftet oplysningerne, så de må stå for Martina Navratilovas regning. Den nu 54-årige nidobbelte Wimbledonmester satte sig ned foran den samlede verdenspresse til en tennissnak forud for de afsluttende kampe ved dette års mesterskaber.

Intern splid kan true partiets magt

Information: kl. 19:38 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Udland

BEIJING Det blev et brag af en fødselsdagsfest, da det kinesiske kommunistparti i går fejrede sig selv. 90-året for partiets grundlæggelse var en begivenhed, som fødselaren selv beskrev som årets største mulighed for at opildne kineserne til stolthed over styret.

I sin 90 minutter lange tale i Folkets Store Hal betegnede partiets leder og landets præsident, Hu Jintao, partiets grundlæggelse som en »epokegørende begivenhed«.

»Når vi ser tilbage på de fremskridt, Kina har gjort på 90 år, kan vi drage en fundamental konklusion at løsningen på den rette forvaltning af Kinas anliggender findes i partiet,« sagde Hu i den tv-transmitterede tale.

Læk, lækkere, lækkest

Information: kl. 19:30 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

I onsdags meddelte anklagemyndigheden, at den ikke har beviser til at rejse tiltale mod nogen for at stå bag den famøse ‘jæger-læk’ i Forsvarsministeriet. Dermed forbliver sagen – indtil videre – dunkel. Her er, hvad der sikkert vides: I 2007 blev daværen-de forsvarsminister Søren Gade (V) tv-filmet, da han under et besøg hos danske Irak-tropper søgte dækning under et bord, mens en fjende affyrede raketter.

Berlingske business breder sig

Information: kl. 19:24 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Indland

Man kan dårligt bebrejde en virksomhed, at den udvikler sig, så stærkt evnerne rækker. Men det er tilladt at tage bestik af situationen og undre sig over, at konkurrenterne ikke slår hårdere tilbage.

Jeg taler om Berlingske, som i denne uge har indgået en toårig aftale med TV 2 News om dækning af erhvervs- og finansstof. Berlingske Business erstatter dermed Børsen.

Børsens farvel til tv

1. februar sagde Børsens nye chefredaktør og direktør Anders Krab-Johansen adskillige års samarbejde med tv-stationen op, fordi han mente, at erhvervsavisen opnåede for ringe eksponering som betaling for at levere journalistik og talende ansigter fra morgen til aften.

Danmark får ros for bankkrak

Information: kl. 19:23 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Indland

Der er ikke flere skattekroner på vej til nødlidende banker. Det slog økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og partierne bag bankpakkerne fast efter et møde i går.

Og den politik får stor ros fra internationale økonomer og kommentatorer til trods for Fjordbank Mors' nylige krak.

Såvel Financial Times som the Economist hylder i ledende artikler og kommen-tarer den danske regering for sin standhaftighed over for fristelsen til at sende flere hjælpepakker afsted til nødlidende banker. Og i Irland konstaterer avisen the Independent, at »vikingerne har givet en lektion i kapitalisme« til finanssektoren.

Folketinget fik forkerte oplysninger af Søren Pind

Information: kl. 19:22 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Indland

Integrationsministeriet har over for Folketingets Indfødsretsudvalg oplyst, at udvalget siden 2001 kun har set to sager om statsløse, der har et særligt konventionskrav på statsborgerskab.

Dermed har ministeriet undladt at oplyse om en tredje sag, som ministeriet også har forelagt for udvalget. Den handler om den meget omtalte statsløse, der er i PET's søgelys, og netop i denne sag synes ministeriet at have givet udvalget en særdeles mangelfuld orientering ved forelæggelsen.

I kølvandet på statsløsesagen har Folketingets Indfødsretsudvalg stillet over hundrede spørgsmål, som bid for bid har forsøgt at afdække skandalens omfang ikke mindst hvor meget eller især hvor lidt, udvalget har været inddraget i forløbet.

Sag om rigets sikkerhed deler oppositionen

Information: kl. 19:20 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Indland

Socialdemokraterne og SF var godt tilfredse efter gårsdagens møde i Integrationsministeriet, hvor Folketingets partier skulle tage stilling til, om en statsløs person skal have statsborgerskab efter FN-konventionen om statsløshed, selv om han eller hun er i PET's søgelys.

»Nu bliver der gjort det, vi hele tiden har anbefalet,« sagde den socialdemokratiske indfødsretsordfører Lennart Damsbo-Andersen.

Aftalen mellem partierne blev, at Integrationsministeriet skal forhøre sig om den aktuelle sag hos FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, der overvåger staternes overholdelse af konventionen, og desuden spørge andre lande, hvordan de forholder sig i lignende sager.

Pinds dilemma

Information: kl. 19:18 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Debat

Integrationsminister Søren Pind (V) kaldte i går til rundbordsdrøftelse i Folketingets udvalg for indfødsret. På bordet anbragte ministeren et delikat dilemma, han går og tumler med: Skal Danmark udstede pas til en statsløs person, som Politiets Efterretningstjeneste mener udgør en risiko for rigets sikkerhed?

Med dette spørgsmål gør Søren Pind jura til følelser. Hvem går ind for at tildele kriminelle udlændinge statsborgerskab? Men sagen handler ikke om en mulig kriminel, der vil luske sig til et pas. Den handler om en mand, der hele sit liv har haft retskrav på dansk statsborgerskab i henhold til internationale FN-konventioner.

'Det bedste ved Mediebyen er Medina. Må man godt sige det?'

Information: kl. 19:17 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

»Hegnet er lidt lavere herovre.« En mand på omtrent 20 år har skubbet kasketten op i panden og står på tæer oven på en halvmeterhøj betonklods for at få et kig over på den anden side af den tre meter høje trævæg.

»Lad os droppe det, så kan det sgu være lige meget.«

Den falske sømand

Information: kl. 19:03 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

I otte år, fra 1975 til 1983, boede vi i et socialt boligbyggeri på Københavns vestegn. Bebyggelsen var så godt som uden historie, den blev opført i begyndelsen af 70'erne og i de fleste af lejlighederne, og det gjaldt også vores, havde der aldrig boet nogen før. Der var ikke noget blomstret tapet fra forgængerne, man skulle tage stilling til, evt. gøre sig lystig over, og det skulle heller ikke overvejes, om loftslamperne var tilstrækkeligt lidt smagløse til, at man lige så godt kunne beholde dem. Man måtte begynde helt forfra, helt fra bygherrens tegnebord. Da vi havde boet der et par år, skete der et mord i en af naboblokkene. En førtidspensionist fra Roskilde havde fundet ud af, at hans gode ven, der boede i blokken, havde stjålet penge fra ham, og kom for at få dem tilbage.

Hindbær, chokolade og gemte frugter

Information: kl. 19:02 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

God mørk chokolade er lavet af kakao, kakaosmør fra kakaobønner, sukker, evt. lidt lecitin, der er en emulgator der gør chokoladen glat og som findes bl.a. i sojabønner. Ofte er chokolade krydret med vanilje. For at finde en kvalitetschokolade er det ikke nok at se på, om indholdet af kakao er højt. En god chokolade må ikke indeholde andre fedtstoffer end kakaosmør, og ikke være tilsat kunstige aromastoffer eller fedtreduceret kakao. Læs varedeklarationen, vælg chokoladen fra, hvis den indeholder disse ingredienser. 46 procent af verdens kakaoproduktion kommer fra Elfenbenskysten. Her sælges kakaobønnerne centralt uden at man kan se, om de kommer fra et sted med styr på tingene. Dvs. uden brug af børnearbejde, og hvor kakaobønderne arbejder under acceptable forhold.

Boykot ølvalget!

Information: kl. 19:01 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

Du magelige sæson for hængekøjekrimier, strandliv og weissbier ad libitum, du er tilbage! Summertime and the livin' is easy.

Også i det politiske liv, hvor sommerballonerne plaffes lige så hurtigt ned, som de sendes op af Christiansborgs backbenchers. Folketingsvalget kom aldrig denne sommer. Så meget desto bedre, thi så skal årstidens glæder ikke forpestes af hul retorik og grimme plakater.

Diktatorens valg

Til gengæld fik vi så ølvalget. For tredje gang i ølhistorien mobiliserer Carlsberg-koncernen det øldrikkende folk til at stemme. Og her pånødes vi ikke et valg mellem rød og blå blok, men mellem tre nybryggede kandidater.

Kildemisbrug

Information: kl. 18:55 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Debat

Hjemmesiden China Digital Times, som drives af eksilkinesiske studerende bosiddende i USA, har bemærket den engelske udgave af den første artikel i Informations serie om lækkede hemmelige kinesiske dokumenter, som er forfattet af journalist Martin Gøttske. En del af medarbejderne på siden er kinesiske studerende, som flygtede fra Kina efter massakren i Beijing i 1989. De er temmelig kritiske over for det kinesiske styre.

Ud over at placere et link og et kort uddrag af artiklen på deres hjemmeside har folkene på China Digital Times henvendt sig til David Bandurski fra China Media Project på Hongkong Universitet. Bandurski bruges i artikelserien som garant for dokumenternes ægthed. Bandurski har over for dem understreget:

Læserbreve

Information: kl. 18:52 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Debat

Arbejde i stedet for bankpakker

Peder J. Pedersen, Store Merløse

Efter det seneste bankkrak, er det værd at huske, at der ikke er behov for mere direkte hjælp til bankerne. Det, bankerne og vi andre har brug for, er en regering, der vil skabe arbejdspladser, indkomster og efterspørgsel, så skal bankerne nok også klare sig. Det er nedskæringspolitikken, som tager livet af de danske virksomheder; herunder bankerne.

DF forsømmer ikke hjemmeplejen

Hans Kristian Skibby, MF og kommunalordfører for DF

SF'eren Thomas Korsgaard påstår i Information den 30. juni, at DF sender hjemmeplejen til tælling. Men faktisk er det kommunerne, der bestemmer, hvordan de vil bruge deres penge.

Svenskere forargede over dansk film

Information: kl. 18:51 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

I et debatindlæg i Aftonbladet går fire svenskere til skarpt angreb på den danske filminstruktør Simon Staho og hans film Daisy Diamond. Forfatterne bag debatindlægget mener, at Simon Staho og hans producere har udsat spædbørn for ubehageligheder under optagelserne til filmen.

»Hvor dårligt må man behandle et barn i kunstens navn?« spørger forfatterne Måns Herngren, Emma Gray Munthe, Jonas Inde og Göran Harnesk. De tre førstnævnte er selv fra filmbranchen, mens Göran Harnesk er generalsekretær i børneorganisationen Bris. Indlægget er præget af en voldsom retorik:

Festen for enden af tunnelen

Information: kl. 18:44 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

Måske er det øllet, der siler ned i mine bukser, mens vi sidder og venter. Måske er det knægtene foran i køen, som paraderer deres ironiske stortalent ved at skråle ’Justin Biiieber’. Eller den vedvarende dunken fra nabofesten i Love Camp lige bag køen. Og det er helt sikkert fyrene foran os, der hurtigt smider t-shirts og forsøger at få en fest op at køre med deres damer, da vi endelig er kommet ind i den forreste indhegning til PJ Harveys koncert torsdag aften.

Den anden krise

Information: kl. 18:40 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Udland

Der findes højreorienterede partier i Letland, og hvis det ikke var for fragmenteringen i lettisk politik og vores medlemskab af EU, så tror jeg, der ville være en fare for fremkomsten af et reelt autoritært system. Så gud ske lov for EU, som giver os nogen beskyttelse på det område

Alf Vanang, direktør for Baltic International Centre for Economic Policy Studies

Panfløjte og synthesizer

Information: kl. 18:19 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

Jeg sidder til et jobsøgningskursus og håber, jeg bliver til noget.

Her få timer inde i det fireugers-kursus, det er min ret og pligt at deltage i, sidder jeg på en kontorstol, bagerst i en hestesko og ser på en entusiastisk dansende kvinde. Der er stemningsskabende fyrfadslys, rationeret stykvis pr. mand, på bordene, og fra tekøkkenet flyder meditativt no stress-musik. En barmfager, nærmest ødsel, blanding af indianersang, panfløjte og synthesizer. Vi er ved tredje gennemlyt, vil jeg tro, og jeg kan allerede mærke en indre ro syde. Må Guds evige velsignelse våge over denne lille, volumenudfordrende køkkenradio og dens automatiske repeatfunktion.

Konger og bønder på Mors

Information: kl. 18:15 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Indland

Det var Morsøs såkaldte solkonge, Ansgar Mathiassen, der blev ved med at presse på. Han var stifter og ejer af Consul Helsesol, der drev mere end halvdelen af landets solcentre, og som storaktionær og bestyrelsesmedlem i Morsø Sparekasse havde han til hver eneste møde i årevis talt for helt at opkøbe øens andet pengeinstitut, Morsø Bank. Men efter Sparekassen i 1997 havde købt aktiemajoriteten i Banken, havde de to pengeinstitutter besluttet sig for at lade det blive ved det og give hinanden luft til at drive forretning for de 90 procent af øen, der havde deres penge hos dem.

Gaddafi truer med at angribe Europa

DR alle nyheder: kl. 18:14 fredag d. 1 juli 2011

En trodsig Muammar Gaddafi truede fredag med at angrebe Europa, medmindre NATO stopper dets kampagne med luftangreb mod hans regime i Libyen.

De snakkende klassers fald

Information: kl. 18:12 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

I årevis har de siddet tungt på tronen. De har fyldt mediernes politiske dækning med personsager og endeløs snak om processer. For dem er alt strategi og intet tilfældigt. Politik er et kynisk magtspil, hvis regler og rænker de i egen selvforståelse formår at kortlægge minutiøst. Og de elsker at snakke om det. Helst på tv.

Adgangen til det forjættede land

Information: kl. 18:05 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Kultur

»Jeg kom ikke med.« Michael Mørkøv sagde hverken hej eller goddag, da han kom hen til mig ved skranken, mens jeg var ved at checke ind på Hotel Nyborg Strand, som sidste uge husede deltagerne ved DM i landevejscykling. Han havde lige fået besked om, at han ikke skulle være en del af Bjarne Riis' hold i det Tour de France, der indledes i dag Lorient i Bretagne.

Kun denne ene sætning efterfulgt af en lang pause: »Jeg kom ikke med. Det blev Vandborg.«

Skabelsen af fakta

Information: kl. 18:04 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

Vi er vant til, at folk, der tænker over, hvad ligestilling overhovedet er, henviser til Virginia Woolfs essay Eget værelse fra 1928. Her erklærer Woolf, at man skal have fast årlig indtægt, eget værelse og så ikke mindst slå sin indre husalf ihjel, for at kunne skabe. Det er helt bevidst ikke dette skrift, de to belgiske videnskabs’mænd’ og filosoffer Vinciane Despret og Isabelle Stengers har valgt at tage udgangspunkt i, i deres tohændige essay, Les faiseuses d’histories – (Dem, der gør en historie ud af det). Essayet tager fat i et stort spørgsmål: Hvad skete for kvinderne, og hvad skete der for tanken på universiteterne i det århundrede, hvor kvinderne fik adagang til universitetet? Gjorde det en forskel? Nej til at gå i række

Nu kan alle skrive en bog. Du tager bare nogle ord ...

Information: kl. 17:59 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

»Inde i hovedet gemmer alle på en roman,« lyder en floskuløs cliché. Indtil for nylig var påstanden lige så gratis som højtflyvende. For selv om den eventuelt måtte være sand, fandtes der ikke nogen måde, hvorpå alle og enhver kunne få offentliggjort deres respektive 'hovedværker'. Drømmen for millionvis af wannabe-romanforfattere måtte sørgeligt nok forblive uopfyldt.

Men så kom Amazon med sin e-læser, Kindle, og pludselig var spillets regler ændret totalt. For det viste sig, at Kindle ikke bare var en smart ny dims. Den var også en udgivelsesplatform. Og ikke nok med det. Den var en platform bakket op af verdens største onlineforhandler.

Jeg slapper ikke af, når jeg læser

Information: kl. 17:58 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse og hvorfor?

»James Joyces Ulysses. For så vil man slippe for at høre på alle dem, der siger, at de ville ønske, at de havde læst den.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig og hvorfor?

Problemet er ikke blot økonomisk

Information: kl. 17:57 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Udland

Jeg vil ikke her forholde mig til det finanstekniske spørgsmål om, hvorvidt spekulationerne om euroens fremtid nu går i sig selv igen, efter at man i Bruxelles har aftalt en stabilitetsmekanisme, som i 2013 skal afløse den hjælpepakkefond, man blev enige om i maj 2010. Vigtigere er det politiske spørgsmål om den konstruktionsfejl i den europæiske valutaunion, som de aktuelle spekulationer på de finansielle markeder nu har gjort klart for enhver..

»Hold kæft, hvor er nutidens børn heldige«

Information: kl. 17:56 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

»Nærvær.« Ordet går igen og igen og igen, når Information spørger eksperter og småbørnsfædre, hvad den største forskel er på den måde, den nye generation er fædre på i modsætning til, hvordan deres fars generation 'drev' familie.

For æraen, hvor patriarken som familiens eneforsørger kommer hjem fra arbejdet, sætter sig for bordenden og får serveret kød, kartofler og brun sovs klokken seks nul dut og hører børnene i dagens lektier, er for længst forbi. Og da patriarken blev lagt i graven, fødtes en ny familiefar en far der først og fremmest gerne vil være en familie i stedet for at have en familie.

Patriarken har mistet sit båthorn

Information: kl. 17:51 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Weekend

Det er fredagene, Mads Brügger husker bedst fra sin barndom sammen med sin far. Det er her, de to har 'kvalitetstid' sammen. Faren, Jan Cortzen, holder altid fri fra arbejdet om fredagen, hvor han henter sin søn tidligt fra skole. Herefter går turen til den lokale slagter i Rungsted; for så skal der købes bøftatar, som far og søn nyder sammen.

»Det er sådanne ritualer, jeg også kan mærke, gør indtryk på mine egne sønner; ritualer, der knytter sig til, hvad fædre gør med deres sønner,« siger Mads Brügger om det at være far til sønnerne Viggo på seks år og Werner på tre.

Er retsforfølgelse i Haag vejen til fred og demokrati i den arabiske verden?

Information: kl. 17:42 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Debat

Mandag den 27. juni udstedte den Internationale Straffedomstol en arrestordre på Muammar Gaddafi og to andre libyske ledere. Mange mener, at et sådant tiltag ikke blot vil bidrage til at ende konflikten i Libyen, men også afskrække andre ledere i den arabiske verden fra at fortsætte undertrykkelsen af de prodemokratiske kræfter.

Realiteten er dog, at en arrestordre på Gaddafi bliver svær at effektuere, hvilket i lyset af en række andre forhold betyder, at diktatorer rundt omkring i regionen næppe vil lade sig påvirke synderligt af truslen om retsforfølgelse i Haag.

Historiens stemme fra før vandene steg

Information: kl. 17:41 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Debat

Epoken 2001 til 2011 var afgørende år for Danmark. Efter 2011 begyndte miljøændringerne synligt at påvirke landets topografi.

I 2011 var det eksempelvis endnu muligt at bade i Københavns havn. Vandstandsstigningerne havde ikke nødvendiggjort de senere store digebyggerier rundt om hovedstaden og afskåret københavnerne fra resterne af det omgivende Sjælland og det forsvindende Amager.

Deltagerne ved folkemøderne på Bornholm kunne stadig få serveret en af de gamle egnsretter: stegt siden uddød ål samt et stykke med røget sild og pasteuriseret æggeblomme for langt mindre end en ministers månedsløn.

EU vil undersøge dansk grænsekontrol

DR alle nyheder: kl. 17:39 fredag d. 1 juli 2011

EU vil sætte den ny danske grænsekontrol under lup. Samtidig kræver Tysklands justitsminister, at EU gør det.

Vestlig Kina-kritik rammer skævt

Information: kl. 17:39 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Debat

De seneste afsløringer i Information af hemmeligstemplede dokumenter fra det kinesiske kommunistpartis magtfulde centralkomité bekræfter reelt blot det, vi alle gennem længere tid har været vidner til: Et hyklerisk dobbeltspil. Mens den kinesiske ledelses pæne dreng, premierminister Wen Jiabao, forsikrer Vesten om Kinas vilje til at øge befolkningens frihedsrettighederne, beordrer partiets hårde drenge magtapparatet til at undertrykke ethvert tilløb til kritik af regimet.

Dobbeltspillet har været særlig iøjnefaldende det seneste halve års tid, fordi Det Arabiske Forår har øget kommunistpartiets frygt for, at de folkelige opstande skulle inspirere den menige kineser.

Københavner ville indsmugle 20 kilo heroin

DR alle nyheder: kl. 17:07 fredag d. 1 juli 2011

35-årig mand fra Søborg er fængslet for forsøg på storstilet heroinsmugling. Han blev dog snydt af sin makker.

Dominique Strauss-Kahn er løsladt

DR alle nyheder: kl. 15:52 fredag d. 1 juli 2011

Den tidligere IMF-chef Strauss-Kahn er på fri fod indtil videre. Men sigtelserne mod ham opretholdes.

Danmark sender hjælp til sultofre i Afrika

DR alle nyheder: kl. 15:31 fredag d. 1 juli 2011

Danmark har besluttet at give 63 millioner kroner i nødhjælp til tørke- og sultofre i Østafrika og på Afrikas Horn.

Protester spredte sig i Syrien

DR alle nyheder: kl. 14:57 fredag d. 1 juli 2011

Titusinder i nye protestaktioner mod det syriske regime under præsident Bashar al-Assad.

Oprørere tabte terræn ved Tripoli

DR alle nyheder: kl. 14:39 fredag d. 1 juli 2011

Raketangreb mod oprørere tæt ved Tripoli svækker håbet om et snarligt gennembrud under konflikten i Libyen.

Toldere starter blidt op med mere kontrol

DR alle nyheder: kl. 14:21 fredag d. 1 juli 2011

Flere toldere vil være på arbejde ved grænserne. Men det bliver ikke døgnet rundt før til nytår.

To anholdt for røveri mod guldsmed

DR alle nyheder: kl. 14:18 fredag d. 1 juli 2011

To anholdt efter røveri i guldsmedebutik i København, hvor tre røvere smadrede montre og stak af med smykker.

Erhvervsminister vil bekæmpe Mors-mismod

DR alle nyheder: kl. 14:12 fredag d. 1 juli 2011

Team af embedsmænd fra Erhvervsministeriet rykker i næste uge til Mors for at hjælpe øen videre efter bankkrak.

Minister raser mod dummebøder i militæret

DR alle nyheder: kl. 14:00 fredag d. 1 juli 2011

Det er uacceptabelt og imod Forsvarets værdier, siger forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech, om de påståede dummebøder i Forsvaret.

Sådan udvikler du en hit-app til 75.000 festivalgæster

ComputerWorld.dk: kl. 13:59 fredag d. 1 juli 2011

Et lille firma med tre unge gutter vinder Roskilde Festivals udviklerkonkurrence. Specielt én funktion, der rammer ned i tidens trend med sociale netværk, har gjort udviklernes app til et hit.

International standard for god koncertlyd fødes på Roskilde

Ingeniøren: kl. 13:57 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Elektronik

50 ingeniørstuderende med høreapparater hjælper en gruppe forskere og ingeniører med at undersøge, hvad god koncertlyd egentlig er, og hvordan man bedst beskytter tilhørerne uden at ødelægge koncertoplevelsen.

Festivalgæster spiser spaghetti på 30. år

DR alle nyheder: kl. 13:41 fredag d. 1 juli 2011

Madkulturen har udviklet sig voldsomt de sidste 30 år, men spaghetti med kødsovs har altid været et hit. Og gerne til 45 kroner.

Ny satellit sender spionbilleder direkte til slagmarken

Ingeniøren: kl. 13:37 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Rumfart

Det amerikanske forsvar har opsendt en ny type spionsatellit, som kan levere højopløselige billeder til soldaterne i felten både om dagen og natten.

Flyforsinkelser udløser erstatning

DR alle nyheder: kl. 13:32 fredag d. 1 juli 2011

SAS skal betale kontant erstatning til en passager, som ventede seks timer på sit fly. Sagen er principiel.

Principiel dom mod SAS

DR alle nyheder: kl. 13:32 fredag d. 1 juli 2011

SAS skal betale kontant erstatning til en passager, som ventede seks timer på sit fly. Dermed slår retten fast, at forsinkelser udløser erstatning.

Instruktør sagsøger filminstituttet

DR alle nyheder: kl. 13:31 fredag d. 1 juli 2011

17 år har filminstruktøren Carsten Brandt været om at lave sin film. Men nu nægter Det Danske Filminstitut at udbetale de sidste penge.

Oracle: HP-retssag er altså bare et mediestunt

ComputerWorld.dk: kl. 13:28 fredag d. 1 juli 2011

HP er bare ude på at trække overskrifter, mener Oracle.

Jysk elbilprojekt får millionstøtte fra staten

Ingeniøren: kl. 13:22 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Transport

Den statslige Fornyelsesfonden har givet det horsensianske elbilfirma, Ecomove, fire millioner kroner til markedsmodning og EU-typegodkendelse af elbilen Qbeak.

Microsoft, Apple og Adobe retter i din computer

ComputerWorld.dk: kl. 13:10 fredag d. 1 juli 2011

Alene i denne måned har Microsoft rettet 34 sårbarheder, mens både Apple og Adobe har udsendt store sikkerheds-rettelser. Se her, hvad der er los. Og om det vedrører programmer, som du anvender.

Fyrstebryllup i Monaco

DR alle nyheder: kl. 13:10 fredag d. 1 juli 2011

Fyrst Albert og hans sydafrikanske forlovede Charlene Wittstock vies to gange i løbet af weekenden.

Ny togdirektør vil gøre os stolte af DSB

DR alle nyheder: kl. 13:09 fredag d. 1 juli 2011

Vi skal være stolte af DSB. Det er et af de mål, den nye direktør har for fremtiden.

Kun en af 1.000 bliver tjekket ved grænsen

DR alle nyheder: kl. 13:05 fredag d. 1 juli 2011

Kun en til fire ud af 1000, der krydser grænsen, møder toldkontrol, skriver regeringen i brev til EU.

Jazzdiva Dianne Reeves slår et slag for kvinderne

DR alle nyheder: kl. 13:00 fredag d. 1 juli 2011

Amerikanske Dianne Reeves elsker København og tager denne gang to veninder med på scenen, hvor de vil hylde kvindelige sangskrivere.

Minister: Dårlige analyser skyld i Roundup-panik

Ingeniøren: kl. 12:57 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Energi & miljø

Analyselaboratoriet Eurofins er ifølge miljøministeren formentlig skyld i, at der blev målt mere Roundup i grundvandet i 2009 end tidligere. Derfor afviser hun at begrænse landmændenes brug af sprøjtegiften.

Bliv steriliseret og vind en bil

DR alle nyheder: kl. 12:49 fredag d. 1 juli 2011

Indisk delstat belønner sterilisationer, fordi Indien kan overhale Kina og blive verdens folkerigeste land.

Kampfly-producenter er ude i åben priskrig

Ingeniøren: kl. 12:48 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Transport

Boeing anklager JSF-topmand for ikke at kunne regne, når han lover Danmark JSF-fly til 335 millioner kroner stykket.

Kvinde skal styre DSB-regnskab

DR alle nyheder: kl. 12:37 fredag d. 1 juli 2011

49-årige Marianne Holmbjerg tiltræder til september stillingen som koncernregnskabschef i DSB.

Endnu en topchef forlader CSC Norden

ComputerWorld.dk: kl. 12:37 fredag d. 1 juli 2011

Blot en uge efter afslutningen af CSC-konflikten skifter CSC HR-direktør ud.

Alt hernede er en total ukontrolleret oplevelse

DR alle nyheder: kl. 12:24 fredag d. 1 juli 2011

ROSKILDE FESTIVAL: For os kunstnere har Roskilde Festival et superpotentiale, som man slet ikke finder på museer, hvor der er kustoder til at holde kontrol. Alt hernede er en total ukontrolleret oplevelse, fortæller manden bag et stort kube-projekt.

S-ordfører forlader Christiansborg

DR alle nyheder: kl. 11:55 fredag d. 1 juli 2011

Socialdemokratiets højt profilerede folketingsmedlem i Esbjerg stopper som politiker til fordel for direktørjob i Dansk Fjernvarme.

Øget dansk net-overvågning er helt virkningsløs

ComputerWorld.dk: kl. 11:41 fredag d. 1 juli 2011

Den danske telebranche bliver næppe direkte berørt af et nyt forslag om stramning af net-overvågningen i Danmark. Alligevel mener branchen, at stramningen er virkningsløs.

Marokkanere stemmer om mere demokrati

DR alle nyheder: kl. 11:22 fredag d. 1 juli 2011

En række reformer skal indføre mere demokrati i Marokko og samtidig indskrænke kong Muhammeds magt.

Børnenes IT-Fond får 30.000 kroner i gave

ComputerWorld.dk: kl. 11:20 fredag d. 1 juli 2011

Flere indbrudstyve kommer i retten

DR alle nyheder: kl. 11:16 fredag d. 1 juli 2011

Anklagemyndigheden rejser flere tiltaler mod indbrudstyve end tidligere. Rigsadvokaten er tilfreds.

Ny bank kaprer kunder fra Fjordbank Mors

DR alle nyheder: kl. 11:09 fredag d. 1 juli 2011

Efter sommerferien går Sparbank ind på Mors. Banken vil nu åbne filial, efter Fjordbank Mors er væk.

Nye strækninger med 130 km i timen

DR alle nyheder: kl. 11:07 fredag d. 1 juli 2011

På fire motorvejsstrækninger, i Midtjylland og Vestjylland, på Sjælland og i Nordjylland må man fra slutningen af året køre 130 km i timen.

Tjek her om dit elselskab flår dig

Ingeniøren: kl. 11:02 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Energi & miljø

Ingeniøren har udarbejdet en interaktiv grafik, hvor læserne kan klikke sig frem til at sammenligne den lokale elpris med landets billigste og dyreste.

Jaguar fyrer dansk importør

DR alle nyheder: kl. 11:01 fredag d. 1 juli 2011

Ifølge FDMs hjemmeside er der ordkrig mellem to bilhuse om hvem, der importerer Jaguar fremover.

Regn på Roskilde

DR alle nyheder: kl. 10:59 fredag d. 1 juli 2011

Festivalgængere undgår ikke regnvejr i weekenden.

Du bliver tæppebombet med online-reklamer

ComputerWorld.dk: kl. 10:59 fredag d. 1 juli 2011

Er du træt af digitale reklamer? Så skal du finde en ekstra portion tålmodighed frem, for der kommer endnu flere. Ikke bare på nettet, men også i din lomme.

Våd weekend i vente på Roskilde

DR alle nyheder: kl. 10:59 fredag d. 1 juli 2011

Festivalgængerne i Roskilde kan nyde solen i dag, men de slipper ikke for regn i weekenden, hvor der er op til 10-15 mm regn i vente.

Joachim Malling bliver formand for filmen

DR alle nyheder: kl. 10:54 fredag d. 1 juli 2011

Tidligere chef hos Berlingske bliver formand for Det Danske Filminstitut.

Danske Bank hæver renterne

DR alle nyheder: kl. 10:52 fredag d. 1 juli 2011

Også Danske Bank sætter udlånsrenterne op. Det den tredje bank, der hæver renten i kølvandet på bankkrakket på Mors.

Håb for Nokia-folk: Opera overvejer kontor i København

Ingeniøren: kl. 10:51 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Elektronik

Efterspørgslen efter kvalificerede udviklere inden for mobilapplikationer får nu norske Opera til at overveje etablering i København, hvor næsten 900 Nokia-medarbejdere snart er uden arbejde.

Glem kontanter - køb din øl med sms

DR alle nyheder: kl. 10:50 fredag d. 1 juli 2011

Roskilde Festival præsenterer i år tre øl-vægge, hvor skummet fra hanerne begynder at flyde, når man sender en sms. Også et nyt betalingskort testes.

Flere ældre kræver nye sygeplejersker

DR alle nyheder: kl. 10:43 fredag d. 1 juli 2011

Særligt uddannede sygeplejersker skal tage sig af ældre og kronisk syge. Ny uddannelse begynder i 2012

Roskilde Festival: Derfor er Sharepoint vejen frem

ComputerWorld.dk: kl. 10:20 fredag d. 1 juli 2011

Roskilde Festivals it-folk er ved at tage de første spæde skridt til at gøre Sharepoint til den primære samarbejdsplatform på festivalen. Nu er tiden inde til et opgør med den hidtidige anarkistiske arbejdskultur.

Hvert tiende Kystbanetog er voldsomt forsinket

Ingeniøren: kl. 10:15 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Transport

Ny opgørelse viser, at forsinkelserne på den omstridte strækning i Nordsjælland er værre i år end sidste år.

50 nye toldere på plads tirsdag

DR alle nyheder: kl. 10:13 fredag d. 1 juli 2011

Fra tirsdag vil 50 nye toldere være parat til at gå i arbejde. For ikke at genere trafikken ændres der ikke på de planlagte faste anlæg.

Blog: Fredags-sang for C++-programmører

ComputerWorld.dk: kl. 10:10 fredag d. 1 juli 2011

"No time for Java" fremført af en lidt beklemt Bjarne Stroustrup bakket op af formanden for ISO C++-standardiseringskomiteen og en håndfuld udviklere.

Nyt affaldsgebyr endelig på plads

DR alle nyheder: kl. 09:58 fredag d. 1 juli 2011

Fra næste år slipper danske virksomheder for at betale gebyr for at smide deres affald ud.

Fly og biler skifter til biobrændsel, men det skader klimaet

Ingeniøren: kl. 09:53 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Energi & miljø

Amerikanske fly må nu hælde 50 procent biobrændstof i tankene, og indholdet af biobrændstof i danske biler stiger fra i dag. Men det bliver svært at skaffe så meget biobrændstof, og meget biobrændstof kan slet ikke kaldes CO2-neutralt, siger forskere.

Sikkerhedsfirma: Slet Winamp - den er hullet som en si

ComputerWorld.dk: kl. 09:40 fredag d. 1 juli 2011

Den populære medieafspiller Winamp er fyldt med sikkerhedshuller. Slet den, lyder det fra sikkerhedsfirma.

Entreprenør udpeget til turbulent vejtunnel-projekt til Nordhavn

Ingeniøren: kl. 09:37 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Byggeri

Et dansk-tysk konsortium skal anlægge det, københavnske politikere tidligere kaldte en discountløsning. Men det bliver Københavns Kommunes hidtil største anlægsprojekt.

Bank: 170 af vores landmændskunder går ned

DR alle nyheder: kl. 09:34 fredag d. 1 juli 2011

Hver 10. landmandskunde må give op, fordi deres gård ikke er rentabel. Det forventer Jyske Bank, der selv har 1700 landmænd i porteføljen.

Socialister: Strauss-Kahn kan sikre succes

DR alle nyheder: kl. 09:21 fredag d. 1 juli 2011

Strauss-Kahn står til et politisk comeback, hvis han frikendes i sexsag i USA, mener franske socialister.

Overblik: År 1 med NemID

Ingeniøren: kl. 09:17 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: It

Få offentlige it-projekter har været genstand for så meget diskussion som fødselaren NemID. Nu runder løsningen ét år, men det store kritikpunkt fra it-kyndige er stadig ikke afmonteret.

"Dirty hack" vækker rumsondes instrumenter til live

Ingeniøren: kl. 09:12 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Rumfart

En uortodoks løsning med nyudviklet og ikke fuldt afprøvet software fik reddet instrumentpakken på en af de fire Cluster-satellitter i kredsløb om Jorden.

- Urimeligt at banker kun køber sunde dele

DR alle nyheder: kl. 08:52 fredag d. 1 juli 2011

S og R kalder det urimeligt, at de stærke banker kun overtager de sunde dele af krakkede banker, mens staten skal betale for resten.

Festival: Lad børnene blive hjemme

DR alle nyheder: kl. 08:50 fredag d. 1 juli 2011

Flere hundrede børn bliver hvert år hevet med som tredje hjul på festival, til trods for at Roskilde festivla ledelsen fraråder at tage dem med.

Dansk it-kæmpe køber Rambøll Informatik

ComputerWorld.dk: kl. 08:47 fredag d. 1 juli 2011

Et af Danmarks allerstørste it-selskaber overtager it-konsulenthuset Rambøll Informatik, der satte sig selv til salg fornylig. Se her, hvad den nye ejer vil anvende selskabet til.

Nomadefamilien har kostet dyrt

DR alle nyheder: kl. 08:43 fredag d. 1 juli 2011

Den meget omtalte nomadefamilie-sag, hvor en nomadefamilie fra Langeland blev opsporet i Holland har kostet rigtigt mange kommunale kroner.

Regeringen vandt afstemning om toldkontrol

DR alle nyheder: kl. 08:42 fredag d. 1 juli 2011

Vejen er banet for, at regeringen og Dansk Folkeparti senere i dag kan få bevilget den øgede toldkontrol.

Soldaterformand: Dummebøder betalte fester

DR alle nyheder: kl. 08:31 fredag d. 1 juli 2011

Alle kendte til bødekasse blandt soldater i Helmand, som skulle bruges til fælles fester, siger fagforening.

Vestas indgår stor rammeaftale med fransk energigigant

Ingeniøren: kl. 08:22 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Energi & miljø

Franske EDF Energies Nouvelles har forpligtet sig til at købe op til 2.000 MW vindmøller fra Vestas fra 2012 til 2014.

KMD køber Rambøll Informatik

Ingeniøren: kl. 08:18 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: It

Med købet af Rambøll Informatik vil KMD styrke indsatsen inden for blandt andet it til omsorgs- og plejesektoren. Alle 250 medarbejdere overgår til KMD.

EU tvinger roaming-prisen i Europa ned

ComputerWorld.dk: kl. 08:16 fredag d. 1 juli 2011

Teleoperatørerne har i snit sat prisen 20 procent ned.

Ny Microsoft-teknologi kan snuse i dine Skype-samtaler

ComputerWorld.dk: kl. 08:15 fredag d. 1 juli 2011

'Legal Intercept' gør det muligt at optage VoIP-kommunikation i det skjulte.

En dag uden regn på Roskilde

DR alle nyheder: kl. 08:06 fredag d. 1 juli 2011

Fest igennem fredag og sov igennem dagen efter. Lørdag rammer regnen nemlig atter Roskilde Festival.

DSB ansætter ny direktør

DR alle nyheder: kl. 07:58 fredag d. 1 juli 2011

DSB ansætter Christian Roslev som direktør.

- Bankerne skal selv løse problemerne

DR alle nyheder: kl. 07:57 fredag d. 1 juli 2011

Det skal gøres mere attraktivt for bankerne at overtage krisebanker, så staten ikke skal betale. Regeringen forhandler med Finansrådet om hvordan.

Kvindelig omskæring på vej ud

DR alle nyheder: kl. 07:48 fredag d. 1 juli 2011

Omfangsrig omskæring er blevet et særsyn blandt yngre kvinder i Danmark. Sådan lyder det fra landets to største fødesteder.

Microsofts Office 365 kan ramme små partnere

ComputerWorld.dk: kl. 07:31 fredag d. 1 juli 2011

Microsofts cloud-initiativ med Office 365 vil tvinge partnerne til nytænkning. Ikke mindst de små kan få en udfordring.

Lundbeck: Vi vil godkende alle ordrer

DR alle nyheder: kl. 07:27 fredag d. 1 juli 2011

Medicinalkoncernen Lundbeck vil godkende alle ordrer til USA, og kunder skal skrive under på, at de ikke bruger medicinen til henrettelser.

Kromforurening fra Collstropgrund er nået ned i grundvandet

Ingeniøren: kl. 07:24 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Energi & miljø

Region Midtjylland har fundet krom 6 i grundvandet uden for den industrigrund i Århus, hvor træimprægneringsfabrikken Collstrop tidligere havde adresse.

Britisk soldat afslørede danske dummebøder

DR alle nyheder: kl. 07:07 fredag d. 1 juli 2011

Det var en britisk soldat, der fik sagen om 'dummebøder' blandt danske soldater i Helmand til at rulle.

Bortviste CSC-folk kan være på vej tilbage til CSC

ComputerWorld.dk: kl. 07:00 fredag d. 1 juli 2011

22 bortviste batch-afviklere, som blev bortvist efter overenskomststridig arbejdsnedlæggelse hos CSC, kan være på vej tilbage. CSC har slået deres jobs op.

Blog: Hvor doven kan en spammer blive?

ComputerWorld.dk: kl. 06:59 fredag d. 1 juli 2011

Dårlige oversættelser, sjusk med indholdet og helt urealistiske løfter. Hvem hopper egentlig på limpinden?

Terma får OK til første leverance af kontrolrumssoftware

Ingeniøren: kl. 06:35 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Elektronik

Vagtcentralen i Næstved har som den første i Danmark modtaget den nye kontrolrumssoftware fra Terma.

Alcatel klar med vild monster-chip til routing

ComputerWorld.dk: kl. 06:30 fredag d. 1 juli 2011

Alcatel-Lucent har nu udstukket kursen for fremtidens operatør-routere.

Københavns Universitet giver virksomheder gratis adgang til opfindelser

Ingeniøren: kl. 06:03 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Forskning

Gratis licenser til virksomheder og enkeltpersoner skal maksimere samfundets udnyttelse af forskernes viden.

Et plus at være jazzstjerne fra Danmark

DR alle nyheder: kl. 06:00 fredag d. 1 juli 2011

Jo mere han dyrker Danmark, jo mere vil udlandet havde en bid af den ellers nu hjemvendte danske jazzpianist Niels Lan Doky.

NemID fylder ét år - har løsningen været god for dig?

ComputerWorld.dk: kl. 06:00 fredag d. 1 juli 2011

Det er et år siden, at NemID så dagens lys. Det har været et år med mange bump på vejen til danskernes tegnebog.

Dansk realkredit får kniven af Moody's

DR alle nyheder: kl. 05:58 fredag d. 1 juli 2011

Moody's sænker kreditvurderingen af DLR, BRFkredit og Nykredit.

Fredagens aviser om it

ComputerWorld.dk: kl. 05:32 fredag d. 1 juli 2011

It-brugere dumper på deres kodeord.

Kvinder vil ikke bade nøgne sammen

DR alle nyheder: kl. 05:18 fredag d. 1 juli 2011

Flere svømmehaller tager nu konsekvensen af den stigende blufærdighed, og indfører forhæng i brusebadet eller private baderum.

Kræftfremkaldende stof er endt i grundvandet

DR alle nyheder: kl. 05:05 fredag d. 1 juli 2011

Chrom 6 er endt i grundvandet i Brabrand - koncentrationen ligger over 1.000 gange højere end grænseværdien, men myndighederne gør ikke noget.

Skift fra blød til hård undergrund udfordrer rekord-tunnel

Ingeniøren: kl. 05:04 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Byggeri

Cowi er ved at fortolke resultater fra borehuller og sondemålinger, for verdens længste sænketunnel er ekstremt følsom over for sætninger.

Kampagner hjælper ikke på energiforbrug

DR alle nyheder: kl. 05:02 fredag d. 1 juli 2011

Trods kampagner om at slukke lyset eller at købe energivenlige apparater, så falder vores forbrug af energi ikke. Vi bruger bare flere og mere.

Leder: Forskere, der politiserer, gør samfundet rigere

Ingeniøren: kl. 05:01 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Ledere

Skærmydsler og skænderier mellem forskere og politikere udspiller sig i medierne. Forskerne frygter for deres ytringsfrihed, når de bankes på plads af de politiske magthavere. Politikerne oplever, at …

Biodiesel er ikke særligt miljøvenlig

DR alle nyheder: kl. 05:00 fredag d. 1 juli 2011

Fra og med i dag, så er biodieselindholdet i almindelig diesel større på grund af et EU direktiv. Det lyder dejlig miljørigtigt, men det er det ikke, siger forskere.

Kommuner vil presse dig til selvbetjenings-tasterne

ComputerWorld.dk: kl. 05:00 fredag d. 1 juli 2011

Nu er det snart slut med at få hjælp til simple opgaver i kommunerne. Når du flytter bolig eller bestiller sundhedskort, skal du klare dig selv.

Krise koster kvinder chefjobbet

DR alle nyheder: kl. 04:45 fredag d. 1 juli 2011

Antallet af kvindelige topchefer i det private erhvervsliv falder. En forklaring er, at virksomhederne er mindre risikovillige på grund af finanskrisen.

Kommuner oversvømmes af nye børnesager

DR alle nyheder: kl. 04:26 fredag d. 1 juli 2011

Den seneste tids omtale af Brønderslevsagen har fået antallet af underretninger om børn til at eksplodere i en lang række af landets kommuner.

Biobrændstof godkendt til fly

DR alle nyheder: kl. 04:16 fredag d. 1 juli 2011

Nu må passagerfly putte op til 50 pct. biobrændstof i tankene. Men foreløbig er det svært at skaffe.

Vi har ikke tid til morgenmad

DR alle nyheder: kl. 04:11 fredag d. 1 juli 2011

Hver fjerde dropper morgenmaden. Og hver anden spiser morgenmad alene. Skidt for sundheden, siger ekspert

Ingeniøren dokumenterer urimelig prisforskel: Elkunder på Sjælland bliver flået

Ingeniøren: kl. 04:01 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Energi & miljø

Det er over to en halv gang dyrere at få strøm i stuen i Holbæk end i Vejle, men kunderne er bundet til deres elselskab. Noget kludder, mener ekspert, og Forbrugerrådet kræver ændringer.

Tjek prisniveauet på dit eget el-selskab

Ingeniøren: kl. 04:01 fredag d. 1 juli 2011
Kategori: Infografik

Ingeniøren har kortlagt prisen for at få leveret strøm fra de 80 netselskaber i Danmark, som transporterer strømmen til husstandene. Dem er kunderne bundet til. Sammenlign her prisen hos dit eget netselskab med gennemsnittet og priserne hos Danmarks pt. billigste og dyreste selskaber. Prisen er udregnet for et forbrug på 4.000 kWh om året. Prisen er uden moms, ligesom betalingen til Energinet.dk er udeladt.

ANALYSE: Lidt ro før politisk eksplosion

DR alle nyheder: kl. 04:00 fredag d. 1 juli 2011

Når grænsekontrollen er vedtaget og Folketinget sendt på ferie, sænker roen sig over Christiansborg. Men ikke helt - og ikke længe

Billigere mobiltakster i EU

DR alle nyheder: kl. 04:00 fredag d. 1 juli 2011

Fra i dag er det billigere at bruge mobil indenfor EU. EU kommissionen har nemlig sænket loftet for, hvor høje mobilselskabernes takster må være.

Flere læger kommer på industri-liste

DR alle nyheder: kl. 04:00 fredag d. 1 juli 2011

Alle læger, der er på lønningslisten hos hos medicinalfirmaer, skal indberette det. Også selvom de aldrig udskriver recepter.

Passagererne vender tilbage til busserne

DR alle nyheder: kl. 04:00 fredag d. 1 juli 2011

De regionale busser oplever nu, at passagererne vender tilbage til busser - efter flere års tilbagegang i passagertallet.

Lundbeck blokerer for USA-henrettelser

DR alle nyheder: kl. 02:39 fredag d. 1 juli 2011

Den danske medicinalvirksomhed Lundbeck forsøger nu at stoppe brugen af dets medicin ved henrettelser.

Avis: Strauss-Kahn sag falder til jorden

DR alle nyheder: kl. 02:08 fredag d. 1 juli 2011

New York Times skriver, med henvisning til anonyme kilder i politiet, at den stuepige som beskylder politikeren for et seksuelt overgreb, har løjet under afhøringer.

Millionærer skylder mest i skat

DR alle nyheder: kl. 01:34 fredag d. 1 juli 2011

De 100, der skylder mest i skat, tjener i gennemsnit 2,7 millioner kroner om året.