Nyheder - 01 juli 2012 - Danmark

søndag d. 1 juli 2012

99 nyheder hentet fra danske rss-feeds


» Vælg datoer » Vis hele nyhed

Mand i afghansk politiuniform dræber tre

DR alle nyheder: kl. 21:50 søndag d. 1 juli 2012

Tre soldater fra Natos Isaf-styrke er blevet skudt og dræbt af en mand i en afghansk politiuniform

Homovielser skaber jysk kirkeboom

JP Top Nyheder: kl. 21:45 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Indland

Der åbnes frimenigheder på stribe i Jylland. For mange er vielse af homoseksuelle dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Olé, Olé, Olé, Olé

JP Top Nyheder: kl. 20:40 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Slutspil

Spanien vandt EM-finalen med 4-0 og var knusende overlegen mod et tamt italiensk hold.

Ældgamle skatte dukker op i Peru

DR alle nyheder: kl. 20:22 søndag d. 1 juli 2012

Arkæologer i Peru har opdaget flere fund i et flere tusinde år gammelt bygningskompleks fra før inkaerne.

Ældgamle skatte fundet i Peru

JP Top Nyheder: kl. 20:16 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: International

Arkæologer i Peru har opdaget flere fund i et flere tusinde år gammelt bygningskompleks.

Hækkerup: Det er svært i Afghanistan

JP Top Nyheder: kl. 19:34 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Politik

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har været på et tre dage langt besøg i Afghanistan.

Reform af fleksjob er nyt nederlag til fagbevægelsen

Information: kl. 19:20 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Indland

Netop som fagbevægelsen står svækket tilbage efter de forliste trepartsforhandlinger, må den med weekendens forlig om førtidspension og fleksjob indkassere et nyt nederlag.

Ifølge regeringens oprindelige udspil, ’En del af fællesskabet’ fra februar i år, skulle reformen på flere punkter tilgodese a-kasse-medlemmer. Kun fleksjobbere, der har meldt sig ind i en a-kasse, skulle således kunne få det højest mulige tilskud til fleksjob på 200.000 kr. årligt, mens ikke-medlemmer højst ville kunne få 180.000 kr. Desuden skulle medlemmer af en a-kasse, der er visiteret til fleksjob, kun kunne få en ledighedsydelse på 89 procent af højeste dagpengesats, mens ikke-medlemmer måtte nøjes med en særlig ydelse på 60 procent af samme sats.

’Demokrati tager tid’

Information: kl. 19:17 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Indland

Natten mellem lørdag og søndag overgik jobbet som formandsland for EU fra Danmark til Cypern. Efter et halvt år, hvor der er blevet diskuteret grøn vækst, finansskat, vækstpakke, sparekrav og et hav af direktiver, kan europaminister Nicolai Wammen (S) give depechen videre til sin cypriotiske kollega.

Man skulle tro, at Nicolai Wammen med ét blev mere eller mindre arbejdsløs. Siden sin tiltrædelse som minister i oktober sidste år har der kun stået en ting på to do-listen: Gennemfør et succesfuldt dansk formandskab.

Det er ifølge Nicolai Wammen lykkedes, men han bliver ikke arbejdsløs, blot fordi formandskabet er slut, understreger ministeren. Wammen har tænkt sig at skifte Bruxelles ud med Bornholm, Bogense og Ballerup.

Derudefra: Uligestillingsdiskurs

Information: kl. 19:14 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Debat

Derudefra er i denne uge nærmere derindefra, al den stund overtegnede har befundet sig i København i denne uge. Når man har boet uden for Danmark i 10 år, føler man sig imidlertid som kommende udefra alligevel. Ikke udenfor som den nye pige i klassen, mere som tilskuer til en virkelighed, man nu kun er gæst i.

Og man kan såmænd blive helt fædrelandskærlig, når man betragter København i det begyndende solskin med amerikanske briller. Når man f.eks. ser den danske Fader skubbe barnevogne, køre rundt med barn på cykel eller gå rundt med små børn i stor stil. Jovist er der også mange travle jakkesæt med stressede øjne, især rundt om Christiansborg eller i det stadig mere fashionable kvarter omkring Esplanaden. Men der er flere og flere af de andre.

Farvel til en dansk model

Information: kl. 19:12 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Debat

Weekendens reformer af førtidspension og fleksjob giver anledning til både opmuntring og bedrøvelse. Opmuntring fordi der nu er bred politisk enighed om det indlysende rigtige i at øge indsats for at sætte særligt udsatte unge i job frem for på førtidspension.

Særlige rehabiliteringsteam skal ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sikre en enstrenget indsats overfor arbejdsløse, så de ikke kvæles i elendig koordinering på tværs af de mange forskellige forvaltninger og sektorer. De lyder lovende. Påfaldende er det dog, at regeringen foreløbig har valgt at fortælle, at den har indgået en aftale med de borgerlige, men den eksakte aftaletekst er endnu ikke blevet fremlagt.

Tåget resultat af syrisk fredsmøde

Information: kl. 19:10 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Udland

Analyse

Der var knyttet store forhåbninger til lørdagens FN-møde om Syrien i Genève, men da Kofi Annan trådte ud af døren, var det hverken fugl eller fisk, men snarere en vingeløs due, FN’s særlige udsending kunne præsentere for offentligheden.

Allerede inden mødet begyndte, havde den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, afvist sin amerikanske kollega, Hillary Clinton, og vestlige mediers tolkning af deres interne diplomatiske snakke om en løsning i Syrien: Rusland støtter ikke en FN-køreplan, der arbejder på en overgangsregering i Syrien uden deltagelse af al-Assad-klanen eller andre af det nuværende styres topfolk.

Iraks domstole sender kvinder til jomfrutjek

Information: kl. 19:08 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Udland

Hver dag beordrer de irakiske domstole kvinder til at få foretaget såkaldte jomfruprøver på klinikken Medical Legal Institute (MLI) i Bagdad.

Det sker, når kvinder mistænkes af deres mænd for ikke at have været jomfru, da de blev gift.

Ofte viser prøven, at kvinden var jomfru, men gør den ikke det, kan det i værste tilfælde føre til, at kvinden bliver dræbt af mandens familie i henhold til begreber om familiens ære. I alle tilfælde oplever kvinderne prøven som meget skamfuld, skriver nyhedsbureauet AFP.

»Hvis prøven viser, at kvinden ikke var jomfru, og hvis hun ikke har fortalt sin kommende mand om det, er der ingen lov, der beskytter hende, « siger den mandlige advokat Ali Awad Kurdi.

Om Vestvolden så nyttede

Information: kl. 19:05 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Kultur

Det skulle de gamle have anet: At en af hovedårsagerne til den store politiske strid, visnepolitikken og forfatningskampen i Danmark, mellem på den ene side Højre og godsejerne med Estrup i spidsen og på den anden Venstre om Københavns befæstning 1885-94 skulle ende som coffee table-bog. Så flot er nemlig Gads og Statens Forsvarshistoriske Museums nye rigt illustrerede publikation om ’befæstningen’.

Nazisternes feriested i forfald

Information: kl. 19:03 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Kultur

Investoren og borgmesteren er ankommet sammen. Investor Ulrich Buschs sorte jakkesæt skinner om kap med borgmesterens sorte Mercedes. Hans slips har lyserøde og marineblå striber, mens badebyen Binz’ partiløse borgmester, Karsten Schneider, er i mere afslappede chinos og en poloshirt. Vi står på Tysklands største ø, Rügen, foran byggeriet Prora eller Kolossen fra Prora, som det også bliver kaldt. Et spøgelsesagtigt seksetagers sindbillede på naziregimets storhedsvanvid – udført i cement og mørtel.

Munkemagnetismehos Molière

Information: kl. 18:59 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Kultur

Molières Tartuffe er en kamæleon: Han går fra at være bondeangrende til at være liderlig, fuldstændig som det bedst passer sig i hans snyltertilværelse som skinhellig blandt naive rigfolk.

Skuespilleren Lars Mikkelsen er også en kamæleon: Hans skuespillerkunst kulminerer netop i hans skift fra det indsmigrende til det voldelige, fra det kærlige til det afvisende. Selv når han stikker sine egne kinder lussinger som en bodshandling, afslører hans øjne, at det bare er et spil.

Talentbands skal varme op på Roskilde Festival

JP Top Nyheder: kl. 18:57 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Rytmisk musik

En af grupperne laver så god musik, at forsangeren fik et legat fra Statens Kunstfond på 855.000 kr.

Mig og Woody Allen

Information: kl. 18:55 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Kultur

Da filminstruktøren Robert Weide var blot en teenager og gik i gymnasiet, skaffede han sig billetter til Los Angeles-premieren Woody Allens nye film, Mig og Annie (1977). Weide havde set og moret sig over instruktørens tidlige komedier – Mig og moneterne (1969), Mig og revolutionen (1971), Sleeper – mig og fremtiden (1973), Kærlighed og død (1975) – og selv om han egentlig mest var til Marx Brothers og W.C. Fields, ville han gerne se, hvad Allen nu havde fundet på af løjer.

Det var lidt af en åbenbaring for ham – og for mange andre.

Bagsiden: Vatikanets Bank forsøger at vise (lidt) åbenhed

Information: kl. 18:50 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Udland

 

I Vatikanets Bank prydes loftet af et stort cirkelformet allegorisk maleri med Jomfru Maria afbildet med en noget usandsynlig pavelig tiara på hovedet, imens hun holder en model af en kirke i hånden. En anden helgeninde rækker en gylden bakke frem mod Jesu Moder. Den er fyldt med kroner, en guldkæde og en dekoration til hendes ære. I baggrunden dukker Neptun frem fra havet ridende på en stridsvogn, mens en slange i forgrunden bugter sig vej igennem padehatte.

Sensationelt? Tja, hvad kunne man forvente? Dette er hjertet af, hvad der frem til 28. juni var den mest hemmelighedsfulde af alle bygninger i denne ’hemmelighedernes stad’ – det indre af en institution, som har været genstand for flere dystre insinuationer end noget andet sted på jorden.

Grønland giver køb på retten til egne mineraler

Information: kl. 18:48 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Udland

Dybt under den grønlandske indlandsis i Isukasia i bunden af Godthåbsfjorden gemmer sig enorme mængder jernmalm. Her står det britiske mineselskab London Mining på spring for at anlægge en mine med en kinesisk håndsrækning på 13 milliarder kroner. Selskabet håber at etablere minen allerede inden udgangen af 2012, men det er ikke uproblematisk, da Isukasia traditionelt er et område for rensdyrjagt.

EU-embargo af iransk olie glæder USA

DR alle nyheder: kl. 18:32 søndag d. 1 juli 2012

Den europæiske beslutning om at lukke for oliehanen fra Iran glæder USA. Samtidig stiger prisen på råolie.

Spansk dominans i EM-finalen

JP Top Nyheder: kl. 18:30 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Slutspil

De forsvarende Europa- og Verdensmestre fra Spanien møder Italien i EM-finalen.

Frankrig: Alle biler skal have alkometer

DR alle nyheder: kl. 18:09 søndag d. 1 juli 2012

Bilister i Frankrig får bøde, hvis ikke de har et alkometer i bilen 1. november. Reglen gælder fra 1. juli.

Stort Tour-navn risikerer exit

JP Top Nyheder: kl. 18:01 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Tour de France

To store uheld på kun to dage. Touren er startet rædselsfuldt for én af de tunge drenge.

Alle biler i Frankrig skal have alkometer

JP Top Nyheder: kl. 17:50 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Europa

Bilister i Frankrig får bøde, hvis ikke de har et alkometer i bilen 1. november.

Spanien starter uden angriber

JP Top Nyheder: kl. 17:45 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Slutspil

Cesc Fabregas bliver Spaniens forreste spiller i EM-finalen. Italien ændrer på én plads.

Fra eurokrise til eurostat

Information: kl. 17:43 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Debat

Sidste uges EU-topmøde var en stor succes, hvis succeskriteriet var at sikre, at der bliver endnu et møde. Italiens ministerpræsident, Mario Monti, spillede verdens tredjestørste statsgæld som joker og truede sammen med Spaniens Mariano Rajoy med at nedlægge veto mod vækstpagten, hvis ikke EU’s nye redningsfond (ESM) får mulighed for at yde hjælp til banker og opkøbe statsobligationer, uden at de gældstyngede lande skal sættes under administration af Den Internationale Valutafond og EU.

VIDEO: Flashmob indtager Roskilde

DR alle nyheder: kl. 17:42 søndag d. 1 juli 2012

Roskilde Festival har i år sat gang i et MP3-eksperiment, en såkaldt Flasmob. Eksperimentet får festivaldeltagerne til at udtrykke sig offentligt og hundredvis har sagde idag ja til at være med.

Pil den røde hue af piedestalen

Information: kl. 17:38 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Debat

Som tusinder andre unge landet over bliver jeg denne uge student fra det almene gymnasium (stx). Jeg kan ikke undgå at notere mig de artikler, der har været i medierne om stx’ eksplosion – Informations leder ’En forudsigelig fiasko’ 22. juni påtalte da også den sociale skævhed i ungdomsuddannelsessystemet.

Alle prædiker, at Danmark er et videnssamfund, og at uddannelse er vejen frem. 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, men hvordan defineres – og ikke mindst opfattes – dette begreb?

I sommer påbegyndte det største antal 1.g-elever nogensinde stx. Uddannelseseksplosionen siden 1960’erne har ændret stx fra at være en eliteuddannelse til en masseuddannelse. Den massive stigende tilgang truer det stx’ kapacitet.

Blodig juni: Rekordmange dræbte i Irak

DR alle nyheder: kl. 17:36 søndag d. 1 juli 2012

Juni blev en af de blodigste måneder i Irak, efter at USA trak sine soldater hjem i slutningen af 2011.

Læserbreve

Information: kl. 17:35 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Debat

SF med stor indflydelse

Ole Thorbek, Værløse

Ole Riisgaard fra SF har helt ret, når han 28. juni udtaler, at regeringen burde have lavet skatteforlig med Enhedslisten, og at regeringsudspillets forringelser af reguleringen af overførselsindkomster var en fejl.

SF’s ledelse fortæller, at SF er med i regeringen, fordi det giver SF indflydelse. På den baggrund kan man undre sig over, hvorfor SF ikke brugte sin regeringsindflydelse til at fjerne reguleringsforringelser fra regeringens oprindelige udspil. Hvorfor brugte SF ikke sin regeringsindflydelse til at sikre en rød skattereform med Enhedslisten?

Rio blåstemplede naturødelæggelserne

Information: kl. 17:31 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Debat

Jordens levende systemer er ved at bryde sammen, men ledere fra flere af verdens mest magtfulde nationer – USA, Storbritannien, Tyskland ogRusland – gad ikke engang dukke op for at deltage i Rio+20-konferencen. Og de, som medvirkede, blev højtideligt enige om at fortsætte med at nære de destruktive brande: Hele 16 gange i deres tekst forpligtede de sig på at satse på ’vedvarende vækst’, den primære årsag til biosfærens nedbrydning.

Verdens regeringer koncentrerer ikke deres indsats om at forsvare den levende Jord, men om at forsvare den maskine, der ødelægger den.

Finansministeriets drømmemodel er ’kejserens nye klæder’

Information: kl. 17:29 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Debat

Vi kender alle historien om kejserens nye klæder. Her fortælles det, hvordan kejseren og hans hof lader sig økonomisk forføre af et par vidtløftige skræddere. Hverken kejseren eller hoffet forstår, hvad de bliver tilbudt; men alle omkring kejseren nikker og smiler, som om de forstår. Herved skabes der en konstrueret virkelighed løsrevet fra den virkelige virkelighed. Illusionsnummeret fortsætter, indtil fiktionen konfronteres med den virkelige virkelighed. Først da det lille barn udbryder: »Jamen, kejseren har ikke noget tøj på«, bliver bedrageriet afsløret, men da er skrædderne over alle bjerge.

Og så hæver vi pokalerne igen

Information: kl. 17:25 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Indland

Det er onsdag morgen, klokken er 7.45, og ’rødvinsholdet’ i Frederikssund Golfklub er ved at gøre sig klar til dagens dyst. I grupper på fire inddelt efter personligt handicap tester medlemmerne af det eksklusive seniorhold hver onsdag hinandens evner på golfbanen. 18 huller og fem timer senere mødes de i restauranten for at gøre regnskabet op og belønne hver gruppevinder med en flaske rødvin under passende applaus. Sådan har det været, lige så længe nogen her på holdet kan huske.

»Jeg ved faktisk ikke, hvorfor det lige var rødvin, der blev præmien, men jeg tror ikke, der ligger nogen dybere filosofi bag. Vi har bare fortsat den tradition, som var her før os,« forklarer den 75-årige pensionerede detailhandler og turnerings-arrangør Poul Kaae-Petersen – og så tilføjer han:

Stolt Mørkøv: Touren er reddet

JP Top Nyheder: kl. 16:43 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Tour de France

Den prikkede bjergtrøje er klar den flotteste, mener danskeren.

EM-historiens svageste topscorer?

JP Top Nyheder: kl. 16:12 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Slutspil

Der er pres på Mario Balotelli i aftenens EM-finale. Hvis ikke han scorer, sætter EM en kedelig rekord.

Kometen Sagan slog til i Touren

JP Top Nyheder: kl. 15:34 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Tour de France

Peter Sagan vandt første etape af årets Tour de France, mens danske Michael Mørkøv skal i prikker.

Britisk folkeafstemning om EU er på vej

DR alle nyheder: kl. 15:26 søndag d. 1 juli 2012

Den britiske premierminister vil genforhandle forholdet til EU og sende resultatet til folkeafstemning.

Rihanna forvekslede Sverige og Norge

JP Top Nyheder: kl. 15:18 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: USA

Sangerinden havde problemer med geografien under en koncert.

Ingen boykot her: Statsledere til EM-finalen

DR alle nyheder: kl. 15:15 søndag d. 1 juli 2012

Både den italienske og den spanske premierminister tager til Ukraine forat overvære finalen mellem de to lande. Al snak om boykot er forstummet.

Fødslen af den amerikanske frihed

JP Top Nyheder: kl. 15:14 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Historie

Det er 200 år siden, at USA erklærede Storbritannien krig - og fik en sejr mod al forventning

Spaniere og italienere er enige: Vi vinder EM

DR alle nyheder: kl. 15:13 søndag d. 1 juli 2012

Italienere og spaniere i Danmark varmer op til aftenens EM-finale mellem deres hjemlande, som de hver især er sikre på at vinde.

Briterne ønsker EU-folkeafstemning

JP Top Nyheder: kl. 15:13 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Europa

Premierminister Cameron ønsker en ændret stilling for Storbritannien inden for EU.

Briterne vil stemme om EU

JP Top Nyheder: kl. 15:13 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Europa

Premierminister Cameron vil genforhandle Storbritannien rolle i EU.

Christianitterne får papir på staden

DR alle nyheder: kl. 14:43 søndag d. 1 juli 2012

Fonden Fristaden Christiania overtager en del af bydelen. Minister håber, at kriminaliteten får det sværere.

Historisk dag for Christiania

JP Top Nyheder: kl. 14:26 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: København

Søndag slutter fyrre års tovtrækkeri og kamp mellem Christiania og staten, siger minister.

Saxo-sensation: Mørkøv i prikket

JP Top Nyheder: kl. 14:13 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Tour de France

Team Saxo Bank-Tinkoff Bank kan se frem til at køre i den prikkede bjergtrøje i morgen.

Mexico går til valg i narkokrigens skygge

JP Top Nyheder: kl. 14:03 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: International

Efter 12 år væk fra magten tegner det til, at Mexicos historiske parti PRI genvinder sin gamle rolle.

Topløse kvinder angreb ukrainsk politi

JP Top Nyheder: kl. 12:55 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: JP

Før EM-finalen protesterede topløse aktivister mod prostitution og udnyttelse af kvinder.

Israels leder sender freds-brev til Egypten

JP Top Nyheder: kl. 12:45 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Mellemøsten

Egyptens nye præsident får opfordring fra Israel om at holde den mangeårige fred mellem de to lande.

I dag træder de nye mobiltakster i kraft

JP Top Nyheder: kl. 12:33 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Tele

Se hvad det nu koster at gå på nettet på mobilen i andre EU-lande.

Spansk motorbåd eftersøgt efter alarm

JP Top Nyheder: kl. 12:11 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Trafik & vejr

Alarm satte gang i større eftersøgning syd for Anholt.

Iraks domstole sender kvinder til jomfrutjek

JP Top Nyheder: kl. 12:01 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Mellemøsten

Irakiske domstole tvinger kvinder til at gennemgå ydmygende prøver.

Otte nye mikrosatellitter skal forudsige orkaner

Ingeniøren: kl. 12:00 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Rumfart

Nasa har bestilt otte nye satellitter, der skal kortlægge termodynamikken i orkaner og cykloner, så der kan laves bedre forudsigelser af deres udvikling.

Multitasking svarer til hash-rygning

JP Top Nyheder: kl. 12:00 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Job & Karriere

Din intelligens falder med 10 point, når du laver flere ting på én gang. Det svarer til at ryge hash.

Fattige i Mumbai bliver millionærer

JP Top Nyheder: kl. 11:45 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Asien

Vedholdenhed og held gør adskillige indere til mangemillionærer.

De 10 nemmeste slanketrick

JP Top Nyheder: kl. 11:36 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Motion & Sundhed

Skyd genvej til den slanke linje. Det er lettere, end du tror.

Toyta klar med Danmarks billigste hybrid

JP Top Nyheder: kl. 11:26 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Biltest

Op mod 30 km på literen – og under 80 g CO2 pr. km.

Ældre Sagen: DSB lader ældre vente i måneder

JP Top Nyheder: kl. 11:21 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Indland

Ældre Sagen kritiserer DSB's langsomme undersøgelse af rejsekortet.

Minister: Vi freder ledige fleksjobbere

JP Top Nyheder: kl. 11:15 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Politik

Mette Frederiksen forsvarer, hvorfor især vellønnede i nye fleksjob vil få mindre.

Minister: Reform freder ledige fleksjobbere

DR alle nyheder: kl. 10:55 søndag d. 1 juli 2012

Der bliver ingen grænse for, hvor længe folk i fleksjob kan få ledighedsydelse, fastslår Mette Frederiksen.

Reform: Så meget taber man på nyt fleksjob

DR alle nyheder: kl. 10:34 søndag d. 1 juli 2012

Reformen af fleksjob betyder færre penge til de højtlønnede, men næsten uændret løn til lavtlønnede.

Avis: SAS gambler med ansattes helbred

JP Top Nyheder: kl. 10:33 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Luftfart

SAS erkender, at der er et problem for bagageportørerne.

Så skete det igen: Skybrud, bulder og brag!

DR alle nyheder: kl. 10:30 søndag d. 1 juli 2012

Det gik hårdt for sig søndag morgen. Omkring Kalundborg faldt der 15 mm på en halv time - også bornholmerne blev våde.

Politijagt endte med sammenstød

JP Top Nyheder: kl. 10:13 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Kriminalitet

En beruset motorcyklist kørte ind i den politibil, som han forsøgte at flygte fra.

Ung kvinde overfaldet i Aalborg

JP Top Nyheder: kl. 10:06 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Indland

En 18-årig kvinde blev overfaldet af en ukendt mand, som muligvis forsøgte at voldtage hende.

Ko sad fast i træ

JP Top Nyheder: kl. 10:06 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: JP

Et kohoved var klemt fast i et træ, men blev reddet af brandfolk.

Dansk metode kan bruges til at udvikle kunstig fotosyntese

Ingeniøren: kl. 10:00 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Forskning

Kemikere på Københavns Universitet har fået banebrydende metode optaget på listen over de vigtigste forskningsresultater i 2012.

DA: Fleksjobreform er ufærdig

JP Top Nyheder: kl. 09:35 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Politik

Det er ifølge DA småt med det positive i den nye reform af førtidspension og fleksjob. De kalder den ufærdig.

Hætteklædte angriber to kirker i Kenya

DR alle nyheder: kl. 09:24 søndag d. 1 juli 2012

Politet siger, at adskillige er dræbt, efter ukendte gerningsmænd kaster sprængladninger mod to kirker.

Regeringen vil af med fedtafgiften

JP Top Nyheder: kl. 09:20 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Politik & Skat

Skatteministeren vil lytte til erhvervslivet og vil afskaffe egen afgift.

Test: Mens vi venter på skiftestationer

JP Top Nyheder: kl. 08:51 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Motor

Elbilen Renault Fluence opleves robust, men den er også rustik.

Kajaktur på Danmarks eneste flod

JP Top Nyheder: kl. 08:50 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Rejser

Set fra cockpittet af en kajak bliver oplevelsen af Gudenåen meget intens.

Bettina Post om reform: Både skidt og kanel

DR alle nyheder: kl. 08:47 søndag d. 1 juli 2012

Formanden for socialrådgiverne mener, at visse dele af reformen har elementer, der hører hjemme i afdelingen for julekataloger.

Bedstemor opgav rekordsvømning

JP Top Nyheder: kl. 08:47 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Svømning

"Kun" 140 kilometer klarede 49-årig svømmer, før stærk strøm standsede hende.

Kommuner roser ny reform

JP Top Nyheder: kl. 08:46 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Politik

Vi har allerede tyvstartet reformen, siger glad KL-formand.

Hætteklædte angreb kirker: 10 døde

JP Top Nyheder: kl. 08:44 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Afrika

Ukendte gerningsmænd kastede sprængladninger mod to kirker i Kenya.

Mini-bærbar er overraskende god

JP Top Nyheder: kl. 08:05 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Computer

Ny mini-bærbar vejer kun et kg og ser fantastisk ud.

Kom med boreriggen på værksted: Her løber regningen op i millioner

Ingeniøren: kl. 08:00 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Gallerier

Vedligehold og reparation af de enorme borerigge er en kompliceret affære. Spørg bare Maersk Drilling, der netop har haft riggen Maersk Resolve i havn i Esbjerg. Arbejdet koster hurtigt millioner af kroner, og tiden er kort, for riggen skal på havet igen hurtigst muligt. Kom med ombord.

Pakkede til bilferien: Forsøgt røvet

JP Top Nyheder: kl. 07:49 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Kriminalitet

En mand fik sig en slem overraskelse, da bilen skulle fyldes med kufferter.

Lars Løkke forlader Græsted

JP Top Nyheder: kl. 07:38 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Politik

Venstre-lederen og hans familie flytter fra Nordsjælland.

Campister kræver internet på campingpladsen

DR alle nyheder: kl. 07:21 søndag d. 1 juli 2012

Campister forventer i stigende grad, at de kan være online på campingpladserne, så de kan tjekke mails, gå på Facebook og læse nyheder.

Puk Elgård tager pause fra skærmen

JP Top Nyheder: kl. 07:12 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Film & tv

Der kommer formentlig til at gå meget lang tid, før Puk Elgård igen kan opleves på tv - og måske har vi for sidste gang set den populære vært på skærmen.

Indbrudstyve følger din ferie på Facebook

DR alle nyheder: kl. 07:00 søndag d. 1 juli 2012

Det er ikke sikkert, at forsikringen dækker indbrudet, hvis du har annonceret din ferie på et socialt medie.

Pas på feriefotos på Facebook

JP Top Nyheder: kl. 06:51 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Bolig

Forsikringen dækker ikke, hvis man "hjælper" tyven via Facebook.

Butikker fusker med prisgarantien

DR alle nyheder: kl. 06:21 søndag d. 1 juli 2012

Butikskæder som Bilka, Silvan og Ilva er på kant med loven, når de lokker kunderne med prisgaranti.

Forskning: Misrøgt kan give kræft

JP Top Nyheder: kl. 06:10 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Ny viden

En dårlig barndom kan ifølge et nyt amerikansk studie fra Ohio State University udløse hudkræft senere i livet, hvis personen oplever en særdeles stresset periode i sit voksenliv.

Farvel til dansk EU-formandskab: Afløseren er et land i krise

DR alle nyheder: kl. 06:05 søndag d. 1 juli 2012

I dag afgiver Danmark EU-formandskabet til Cypern - et lille land, der aldrig har haft formandskabet før. Og som netop har bedt om økonomisk nødhjælp fra EU.

Det er historisk billigt at flytte i hus

JP Top Nyheder: kl. 05:59 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Boligpriser

Siden årtusindskiftet har det ikke været billigere at købe nyt hus.

Manden med det vigtigste hovedstød

JP Top Nyheder: kl. 05:50 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Landshold

Claus Christiansen blev kendt på sit hovedstød til Kim Vilfort i EM-finalen, men stoppede karrieren tidligt.

Berygtet regel gav mærkelige fodboldkampe

JP Top Nyheder: kl. 05:47 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: EM 2012

Reglen om Golden Goal eksisterer ikke mere. Afløseren udløste en psykedelisk kamp i Caribien.

5000 evakueres efter vulkanudbrud

JP Top Nyheder: kl. 05:39 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: International

Tusindvis evakueres efter udbrud i Nevado del Ruiz-vulkanen, der dræbte 25.000 i 1985.

Kraftig storm i USA koster 11 dødsofre

JP Top Nyheder: kl. 05:38 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: USA

Millioner af mennesker er uden strøm, og mindst 11 har mistet livet .

5000 evakueres efter vulkanudbrud i Colombia

DR alle nyheder: kl. 05:12 søndag d. 1 juli 2012

Tusindvis evakueres efter udbrud i Nevado del Ruiz-vulkanen, der dræbte 25.000 under et udbrud i 1985.

Støtten til Obamas sundhedsreform stiger

DR alle nyheder: kl. 04:57 søndag d. 1 juli 2012

Flere bakker op om præsident Obamas reform, efter Højesteret har slået fast, at den ikke er forfatningsstridig

Ud og se med indviklet rejsekort

DR alle nyheder: kl. 04:38 søndag d. 1 juli 2012

I dag åbner DSB for brugen af rejsekort i alle tog. Men kortet sikrer ikke passagererne den laveste pris.

Færre kører mellem Danmark og Sverige

DR alle nyheder: kl. 04:35 søndag d. 1 juli 2012

Bil- og togtrafikken over Øresundsbroen er på det laveste niveau i fem år.

Islandsk præsident valgt for femte gang

DR alle nyheder: kl. 04:23 søndag d. 1 juli 2012

Ólafur Ragnar Grimsson fik 52,5 procent af stemmerne på Island og fortsætter som præsident de kommende fire år

Kraftig storm i USA koster 11 dødsofre

DR alle nyheder: kl. 04:13 søndag d. 1 juli 2012

Millioner af mennesker er uden strøm, og mindst 11 har mistet livet efter voldsom storm i det østlige USA.

Mand stukket ned i Folkets Park

JP Top Nyheder: kl. 03:49 søndag d. 1 juli 2012
Kategori: Kriminalitet

Politiet leder efter to-tre mænd, der overfaldt nigerianer med en kniv og en flaske.